Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

 
Våra Grupper HT-20 / VT-21
Gruppindelning och gruppbyte

Grupperna formeras vid höstterminens start och det är då de mer omfattande gruppbytena genomförs. Det är vid höstterminens start som gymnaster till följd av ålder byter från Barngrupp till Knattegrupp och från Knattegrupp till Förtrupp osv.


Barngymnastik
Målsättningen i Stor & liten är att barnen ska lära känna redskapen och få upp intresset för gymnastiken. Det är ingen ledarstyrd träning utan som förälder är man med sitt barn under hela passet och hjälper dem genom en rörelsebana. Träning en gång i veckan på Spandelstorpsskolan.

Stor & liten 1
Stor & liten 2
Stor & liten 3
1-4 år
1-4 år
1-4 år

Knatte/Förtrupp

I våra knattegrupper tränar vi på gymnastikens grundövningar såsom kullerbytta, handstående och hjulning. Detta gör vi på ett roligt och lekfullt sätt men samtidigt med fokus på rätt teknik. Träningen är ledarledd och barnen gympar utan föräldrar. Träning en gång i veckan på Spandelstorpsskolan.


I Förtrupp fortsätter vi med gymnastikens grundövningar, men gymnasterna får även prova på truppgymnastikens tre grenar trampett, tumbling och fristående. Träningarna blir något längre och sker i Rosenholms Gymnastikhall.


Knattegrupp 1

Knattegrupp 2
Knattegrupp 3

Knattegrupp 4

Förtrupp M1
Förtrupp M2

födda 2015

födda 2015
födda 2016

födda 2016

födda 2014
födda 2014


Breddgymnastik (ej tävling)
Året när barnen fyller 7 år får de lov att börja tävla i truppgymnastik. Då gör gymnasten ett val att antingen gå in i vår truppgrupper som både tränar och tävlar truppgymnastik, eller till våra Gymnasticagrupper, där vi tränar utan att tävla. I Gymnastica hålls även träningsmängden nere med ett träningspass i veckan på Rosenholm, vilket kanske passar de som förutom gymnastiken även har andra idrotter. I Gymnastica tränar pojkar och flickor tillsammans.

I KGF anser vi att det aldrig är för sent att börja med gymnastik. Därför utgör även Gymnastica nybörjargrupper för barn från 7 år. Är man nybörjare äldre än 18 år är man välkommen till vår vuxentrupp. Här kan man som föredetta tävlingsgymnast även hitta en lite lugnare hemvist för fortsatt tränande livet ut. vuxentruppen tränar en gång per vecka på Rosenholm och nyttjar alla möjligheter vi har i en hall spacialanpassad för gymnastik.

Gymnastica 1 
Gymnastica 2 

Gymnastica 3 

Gymnastica 4
Vuxentruppen

7-9 år
9-11 år
11-13 år

13-17 år

18+Truppgymnastik (tävling)
Barn med tidigare gymnastikerfarenhet som fyllt 7 och vill tävla kan välja våra tävlingsgrupper för truppgymnastik. Här tränar och tävlar vi i grenarna trampett, tumbling och fristående. Tränings- och tävlingsmängd ökar med stigande ålder. Från två träningstillfällen i veckan med någon enstaka regionala tävlingar per termin, till fyra träningspass med flera tävlingar på högsta nationella nivå.

Platserna i truppgrupperna är begränsade och åtråvärda och går främst till de som vandrat hela vägen i KGF från knattegrupp via förtrupp. Kommer man med erfarenheter från andra föreningar kan undantag göras. DÅ sker intag genom en intresseanmälan via vår hemsida där förkunskaper ska framgå. Provträning och platstilldelning sker därefter i dialog mellan gymnasten (eller målsman), huvudledare och föreningens gruppansvarige.

Trupp F13 (A+B)

Trupp P12/13

Trupp F12 (A+B)

Trupp P12

Trupp F11 (A+B)

Trupp P10/11

Miniortrupp F1
Miniortrupp F2
Miniortrupp F3
Miniortrupp P1
Ungdomstrupp F1
Ungdomtrupp M2
Ungdomstrupp F3
Juniortrupp 1
Juniortrupp 2

JSM/SM

Senior Dam

Flickor födda 2013

Pojkar födda 2012/2013

Flickor födda 2012

Pojkar födda 2012

Flickor födda 2011

Pojkar födda 2010/2011

Flickor 10-12 år
Flickor 10-12 år
Flickor 10-12 år
Pojkar 10-12 år
Flickor 13-15 år
Mixgrupp 13-15 år
Flickor 13-15 år
Mixgrupp 16+
Mixgrupp 16+

Mixgrupp 16+

Kvinnor 18+


Parkur (Tricking, Parkour/Freerunning)
Tricking blandar element från kampsport, gymnastik och akrobatik till en serie av rörelser. Parkour är att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigast och effektivast sätt möjligt. I parkour ses varje hinder som en möjlighet. Inom freerunning fokuserar man mer på att ta sig fram på ett estetiskt tilltalande sätt med en blandning av volter och parkour-rörelser. I våra Parkour-grupper ges barnen grunderna för att utveckla sin egen stil inom ovantående tre grenar.

Parkour

Parkour 1

Parkour 2 

Parkour 3 

8-10 år

11-12 år

13-16 år


Cheerleading
Volter, hopp och kast. Cheerleading är en tuff sport. Men stämningen är viktigast – det gäller att peppa både publiken och varandra. Du springer, du gör volter, du dansar och du gör stunts - allt i ett högt tempo. Nu har cheerleading spridit sig över hela världen och årligen anordnas stora nationella och internationella mästerskap. 

Cheer Micro-Minior

Cheer Mini-Minior

Cheer Minior 

Cheer Junior

Cheer Senior

4-6 år

6-8 år

9-11 år

12-14 år

>15 år

  

 
Bli medlem
Våra sponsorer