Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Frågor & svar

Här kan du läsa om de vanligaste frågorna som vi får. Hoppas du får svar på din fråga, om du inte kan få det är du välkommen att kontakta oss på karlskronagf@hotmail.se


 

1.      Hur gör jag för att anmäla mitt barn till Karlskrona GF?

Du anmäler ditt barn via anmälningsformuläret som du hittar via denna länk. När du har fyllt i formuläret kommer vi hantera din anmälan så snart som möjligt 


2.      Ska man stå i kö för att börja hos er?

Vi tillämpar inget kösystem utan ev lediga platser finns att boka via vår bokningssida


3.      Vad kostar det att träna hos er?

Klicka här för att se aktuella priser för våra grupper


4.      Från vilken ålder kan man börja träna hos er?

Från det år man fyller 3 år är man välkommen att börja hos oss. Då vi har kö till våra grupper kan du behöva ställa ditt barn i kön. Klicka här för att komma till anmälningsformuläret.


5.      Kan jag se när era grupper tränar?

På vår hemsida kan du se schemat för alla våra grupper. Schemat kan komma att förändras inför varje termin.

Klicka här för att komma till schemat.


6.      Hur delar ni in era grupper i de yngre åldrarna?

I våra grupper för de yngre barnen delas de in efter året som barnen är födda. Det är först när de är över 10 år som grupperna består av barn födda under olika år och indelning mer sker utifrån kunskap och träningsambition.


7.      När byter de aktiva grup

Gruppbyte sker generellt sett inför starten av höstterminen. Exempelvis, har barnet blivit så gammal att det är dags att byta från Barngrupp till Knatte så sker det automatiskt efter sommaruppehållet.


8.      Fråga9.      Vad ska mitt barn ha på sig på träningen?

Gymnastikdräkt eller t-shirt och shorts, linne och tajts, på fötterna kan barnet antingen vara barfota eller ha ”plastisock”, uppsatt hår och kom ihåg att ta med vattenflaska.


10. Vilka discipliner har ni verksamhet inom?

Vi har verksamhet inom Barngymnastik, Breddgymnastik, Truppgymnastik, Cheer, Parkour och Trampolin. Läs mer om vår verksamhet här


11. Har ni vuxengrupper inom er verksamhet?

Ja det har vi. Vår seniorgrupp är öppen för alla över 18 år som vill träna gymnastik. Du kan vara nybörjare eller före detta tävlingsgymnast.


12. Kan jag som förälder ställa upp som hjälpledare i föreningen? Vad innebär det?

Att vara tränare inom Karlskrona GF innebär att du ingår i ett tränarteam som delar på arbetsuppgifter och ansvar. I arbetsuppgifterna ingår planering och genomförande av träningspassen och till din hjälp kan få färdiga träningsplaneringar anpassade till den ålder som du ska vara tränare för. Information till och kontakt med föräldrar och kansliet samt närvaroregistrering.


Att vara tränare inom gymnastiken är utmanande och väldigt roligt. Du får en gemensam sak med ditt barn och får vara med och bidra till att barn och ungdomar får röra på sig och skapa grunden för ett aktivt liv.

Vi ser gärna att du själv varit aktiv eller ledare inom idrotten och det är en fördel om du är eller har varit gymnast men det är inget krav. Du ska framför allt tycka om att lära ut och leda grupper och du vet vad det innebär att vara en god förebild.


Om du är intresserad av att bli ledare kan du anmäla det samtidigt som du anmäler ditt barn till kön. Om ditt barn redan är anmäld för att börja hos oss kan du maila oss på karlskronagf@hotmail.se och skriva att du är intresserad av att bli hjälpledare.


13. Mitt barn vill byta grupp, hur går jag tillväga?

Alla våra grupper för barn yngre än 10 år är åldersindelade. Man byter grupp när man blivit tillräckligt gammal för att byta till nästa gruppkategori, tex från knatte till förtrupp. Detta görs samtidigt med övriga jämnåriga vid höstterminens start. 

 

Inom truppgymnastiken har KGF från 10-års ålder kunskapsindelade grupper. Här finns det grupper för alla som vill träna och tävla, men en indelning sker efter kunskaper och ambition. Här sker gruppbyte i dialog mellan gymnasten (eller målsman), huvudledare och föreningens gruppansvarige.kan du kontakta oss på karlskronagf@hotmail.se


14. Mitt barn är sjuk, vem ska jag sjukanmäla till?

Sjukanmälan behöver normalt inte göras för enstaka tillfälle, men är det en längre frånvaro görs direkt till gruppens ledare. 


15. Hur kan jag komma i kontakt med er?

Du kan maila oss på karlskronagf@hotmail.se


16. Jag har en fråga gällande min faktura, vem kontaktar jag då?

Du kontaktar oss på karlskronagf@hotmail.se så hjälper vi dig.


17. När börjar terminen?

Träningsterminen följer skolterminerna och startar på helgen den vecka skolan startar. Terminen slutar helgen innan skolavslutning. Under sport-, påsk och höstlov gör de flesta grupper träningsuppehåll skollovsveckan, dvs vardagar samt den helg som avslutar lovet.


18. Hur gör jag för att säga upp min/mitt barns plats i föreningen?

Skicka ett mail till oss med namn och personnummer på personen som det avser. När vi mottagit ditt mail hanterar vi det så snart vi kan och återkommer då med en bekräftelse för uppsägningen.


19. Kan jag få träningsavgiften återbetald om mitt barn väljer att sluta i Karlskrona GF?

Om man är helt ny gymnast i föreningen återbetalar vi träningsavgiften om man slutar före 3:e träningstillfället. Återbetalning efter ångerrättstiden gått ut sker enbart mot sjukdom och skall intygas av läkare.


20. Fråga21. Hur gör jag en bokning till en grupp?

Via vår bokningssida kan ni boka en plats åt ert barn. När vi fyller på våra grupper erbjuder vi först de barn som stått längst i kön en plats hos oss blir det därefter lediga platser kommer vi lägga ut dem på vår bokningssida. Innan vi öppnar upp bokningssidan skickar vi ut ett mail till alla som står i kö till oss. Finns det därefter fortfarande lediga platser öppnar vi upp bokningssidan helt så alla som vill kan boka en plats i en grupp.

Bokningssidan öppnas upp inför varje terminsstart. Info om detta mailas ut till alla som står i kö samt läggs upp på hemsidan.


22. Gruppen jag är intresserad av är full. Kan jag stå i kö till den gruppen om någon hoppar av?

Vi kan inte erbjuda er att stå i kö till en specifik grupp. Skulle gruppen vara full kan ni alltid återkomma till oss senare under terminen så kan vi titta på om det blivit någon öppning i gruppen.


24. Kan mitt barn provträna innan vi bokar och betalar för en plats?

Nej, men ni är välkomna förbi och titta in på träningen. För att få träna krävs dock att barnet har fått korrekt försäkring, vilket man får när avgiftrerna betalts


25.  Mitt barn går idag på gymnastik i en annan förening men vi önskar byta till Karlskrona GF, hur gör jag då?  

Kontakta oss på karlskronagf@hotmail.se så ska vi hjälpa dig för att se om vi har en lämplig grupp åt er. 

 
Bli medlem
KGF på social media
Våra sponsorer