SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Frågor & svar

Här kan du om de vanligaste frågorna som vi får.


Hoppas du får svar på din fråga, om inte är du välkommen att kontakta oss på info@karlskronagf.se


Anmälan för att börja träna
Ska man stå i kö för att börja hos er?

Vi tillämpar inget kösystem utan ev lediga platser finns att boka via vår bokningssida


Gruppen jag är intresserad av är full. Kan jag stå i kö till den gruppen om någon hoppar av?

Vi kan inte erbjuda er att stå i kö till en specifik grupp. Skulle gruppen vara full kan du göra en intresseanmälan. När du har fyllt i formuläret kommer vi kontakta dig när det blir en plats ledig.


När och hur tar ni in nya aktiva när grupperna är fulla

Vi tar in nya barn från intresselistan när platser blir lediga pga att någon slutar eller för att vi skapar en ny träningsgrupp. Vi skickar då ut ett epost till de som gjort en intresseanmälan och det är först till kvarn att boka de lediga platserna. 
Halvvägs in i terminen (1/10 respektive 1/3) gör vi intagsstopp. Vi tar då inte in nya barn förrän till nästkommande termin.


Kan mitt barn provträna innan vi bokar och betalar för en plats?

För att få träna krävs dock att barnet har fått korrekt försäkring, vilket alla våra medlemmar får så snart när avgifterna betalats. Däremot gäller ångerrätten vilket vi beskriver mer ingående här


Mitt barn går idag på gymnastik i en annan förening men vi önskar byta till Karlskrona GF, hur gör jag då?  

Börja med att göra en intresseanmälan där du i kommentarsfältet fyller i information om ditt barns tidigare tränande och ev. tävlande. Det går också bra att kontakta oss via trana@karlskronagf.se, för att resonera vilken grupp som skulle passa ert barn.


När börjar terminen?

Träningsterminen följer skolterminerna och startar på helgen den vecka skolan startar. Terminen slutar helgen innan skolavslutning. Under sport-, påsk och höstlov gör de flesta grupper träningsuppehåll skollovsveckan, dvs vardagar samt den helg som avslutar lovet.


Vad ska mitt barn ha på sig på träningen?

Gymnastikdräkt eller t-shirt och shorts, linne och tajts, på fötterna kan barnet antingen vara barfota eller ha ”plastisock”, långt hår ska vara uppsatt och smycken avtagna. Kom ihåg att ta med vattenflaska. På Cheer-leading ska barnen ha skor.

Kostnader och gruppindelning
Vad kostar det att träna hos er?

Klicka här för att se aktuella priser för våra grupper


Från vilken ålder kan man börja träna hos er?

Från det år man fyller 1 år är man välkommen att börja hos oss. 


Kan jag se när era grupper tränar?

På vår hemsida kan du se schemat för alla våra grupper. Schemat kan komma att förändras inför varje termin.

Klicka här för att komma till schemat.


Hur sker gruppindelning?

I våra grupper för de yngre barnen delas de in efter året som barnen är födda. Det är först när de är över 10 år som grupperna består av barn födda under olika år och indelning mer sker utifrån kunskap och träningsambition.


Vilka discipliner har ni verksamhet inom?

Vi har verksamhet inom Barngymnastik, Breddgymnastik, Truppgymnastik, Cheer, Parkour, Trampolin och Alla kan gympa (Funktionsnedsätta). Läs mer om vår verksamhet här


Har ni vuxengrupper inom er verksamhet?

Ja det har vi. Vår vuxengrupp är öppen för alla över 18 år som vill träna gymnastik. Du kan vara nybörjare eller före detta tävlingsgymnast.

Byta grupp eller avsluta medlemskapet

När byter de aktiva grupp

Gruppbyte sker generellt sett inför starten av höstterminen. Exempelvis, har barnet blivit så gammal att det är dags att byta från Barngrupp till Knatte så sker det automatiskt efter sommaruppehållet.


Mitt barn vill byta grupp, hur går jag tillväga?

Alla våra grupper för barn yngre än 10 år är åldersindelade. Man byter grupp när man blivit tillräckligt gammal för att byta till nästa gruppkategori, tex från knatte till förtrupp. Detta görs samtidigt med övriga jämnåriga vid höstterminens start. 

Inom truppgymnastiken har KGF från 10-års ålder kunskapsindelade grupper. Här finns det grupper för alla som vill träna och tävla, men en indelning sker efter kunskaper och ambition. Här sker gruppbyte i dialog mellan gymnasten (eller målsman), huvudledare och föreningens gruppansvarige. 


Hur gör jag för att säga upp min/mitt barns plats i föreningen?

Skicka ett mail till oss med namn och personnummer på personen som det avser. När vi mottagit ditt mail hanterar vi det så snart vi kan och återkommer då med en bekräftelse för uppsägningen.


Ångerrätt

Till och med sista dagen innan terminsstart återbetalas hela beloppet vid meddelande om ångrad plats via mejl innan terminen drar igång.

Till och med gymnastens första träningstillfälle (oberoende när på terminen detta sker) återbetalas hela beloppet utom 200:- om gymnast eller målsman meddelat detta via mejl direkt efter första träningstillfället. Har gymnastens faktura ännu inte hunnit betalas justeras istället beloppet till 200:-.

Från och med gymnastens andra träningstillfälle återbetalas inget om inte särskilda omständigheter föreligger. Vid avhopp på grund av skada eller sjukdom skall läkarintyg uppvisas för att återbetalning ska ske.

 

Kontakta KGF

Mitt barn är sjuk, vem ska jag sjukanmäla till?

Sjukanmälan behöver normalt inte göras för enstaka tillfälle, men är det en längre frånvaro görs direkt till gruppens ledare. 


Hur kan jag komma i kontakt med er?

Du kan maila oss på: info@karlskronagf.se. Vill du att vi ringer upp dig, skriv det i ett mail.


Jag har en fråga gällande min faktura, vem kontaktar jag då?

Du kontaktar oss på: ekonomi@karlskronagf.se så hjälper vi dig.

Åtaganden som medlem
I Karlskrona GF bedriver vi ingen försäljning eller dylikt för att samla in pengar. Däremot behöver vi hjälp av er föräldrar vid städningen av hallen och vid våra egna arrangemang, t.ex. tävlingar och uppvisningar.

Städning Gymnastikhallen Rosenholm sköts av grupperna som tränar där. Då vi är flera föreningar och många grupper som delar på ansvaret innebär det i nuläget endast ett städtillfälle per termin och grupp. Vi städar A-hallen på lördagar och B-hallen på söndagar, båda dagarna kl 07.00-09.00 för att hinna färdigt innan träningen börjar.

Städningen är väldigt viktigt, i synnerhet i förkylningstider. Vi märker direkt när det slarvats med städningen och det är tyvärr lång tid mellan städningarna om ett tillfälle glöms bort eller lockar för få föräldrar och då blir halvgjort.

Det finns ett städschema som anger när respektive grupp har sin städning, vilket också meddelas gruppen i form av e-post och kallelser. Kan man inte komma på den egna gruppens städtillfälle går det bra att komma helgen före eller efter istället. Barn- och knattegrupperna som endast tränar på Spandelstorpskolan är befriade från städning.

Varför köper vi inte bara städningen och lägger kostnaden som en del av avgifterna? Vi anser att det är viktigt att ha en inkluderande idrott där avgifterna hålls så låga som möjligt. Dessutom ser vi det som ett utmärkt tillfälle då föräldrarna kan träffas sinsemellan och även träffa gruppens ledare. En del av det svenska föreningslivet där delaktighet bygger gemenskap.

Hjälp vid evenemang är något som vi ber om vid något enstaka tillfälle per termin. Oftast är det enklare uppgifter i anslutning till läger, tävlingsarrangemang eller vid vår årliga uppvisning. Det kan röra sig om att servera mat, flytta redskap eller dylika uppgifter under några timmar vid ett evenemang där det egna barnet deltar.
Ledare
Har ledarna rätt kunskap och träning för de övningar mitt barn gör på träningarna
Vi följer gymnastik- och cheerförbundets utbildningssystem och vi har hög prioritet på att på se till att ledarna hela tiden kompetensutvecklas. 

Hur säkerställer ni att ni inte rekryterar olämpliga personer som ledare
Alla som vill bli ledare hos oss måste lämna in ett utdrag ur belastningsregistret

Kan jag som förälder ställa upp som hjälpledare i mitt barns grupp?

Är du intresserad av att stötta ledarna i ditt barns grupp så tar vi gärna emot denna hjälp. Vi kallar det hjälpledare och hjälper man till vi mer än hälften av gruppens träningstillfällen så bjuder vi på träningsavgiften. Gör en intresseanmälan via vår hemsida och ange hjälpledare i kommentarsfältet. 

Försäkring och administration
Försäkring

Alla våra aktiva är försäkrade via Gymnastikförbundet och deras försäkringsförmedlare Pensum. Beroende på aktivitet har sedan de aktiva försäkrats hos försäkringsbolaget Svedea . Läs mer på https://www.svedea.se/gruppforsakringar/gymnastik


Vid skada/olycka
Vid olyckshändelse så följer våra ledare vår krisplan. Är det en lättare skada så tillser vi att ledarna alltid kontakta föräldrarna direkt efter träningspasset.

Uppdatera kontaktuppgifter
Vill du ändra så att dit barn får föreningens e-postutskick till sin egen e-postadress? Denna information och även andra personuppgifter kan uppdateras av er målsmän på ett väldigt enkelt sätt. Läs mer här

 
Bli medlem
Våra sponsorer