SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vad är truppgymnastik?!
Vältrimmade och totalt orädda gymnaster som med häftig musik och högljudda supporters på läktarna i hög hastighet, gör otroliga skruvar och slår spektakulära volter i strömhopp. Detta, förenat med avancerad gymnastisk koreografi, är grunden för Sveriges mest populära gymnastikdisciplin som varje år växer med nya utövare.
Av Sveriges idag drygt 24 000 tävlingsgymnaster är en klar majoritet, över 14 000, truppgymnaster. Man tävlar i tre klasser  -  herrar, dam och mixed  -  och i tre grenar; fristående, trampett och tumbling.
 
Kraven på individuell skicklighet är höga men var och en är en del av den helhet som bedöms  -  det är alltså lagets resultat som räknas, alla stöttar varandra och samhörigheten är stor.

Trupptävlingar på riksnivå är häftiga evenemang: hög musik, otroliga voltserier i strömhopp på tumblinggolvet, ekvillibristiska skruvar och volter från hoppbordet och koreografiska friståendeprogram där truppen ska röra sig som en enda kropp  -  allt ackompanjerat av jublande hejarklackar på läktarna.

En nästan obeskrivlig känsla som måste upplevas!
 
Truppgymnastik i KGF
Truppgymnastik är KGF:s största verksamhet. Vi har idag ca 800 aktiva inom denna gren.

Vi har grupper från 6 år upp till seniorverksamhet.

Våra ungdoms-, junior- och seniorlag tränar för att delta på SM-nivå.

Gymnastica är vår benämning på gymnastik/Trupp-gymnsatik för dig som är nybörjare (alla åldrar), eller som vill träna lite mindre. Mer information om Gymnastica hittar du under "Bredd".
Anmälan
Barn med tidigare gymnastikerfarenhet som fyllt 7 - och vill tävla, kan välja våra tävlingsgrupper för truppgymnastik. Här tränar och tävlar vi i grenarna trampett, tumbling och fristående. Tränings- och tävlingsmängd ökar med stigande ålder. Från två träningstillfällen i veckan med någon enstaka regionala tävlingar per termin, till fyra träningspass med flera tävlingar på högsta nationella nivå.

Platserna i truppgrupperna är begränsade och åtråvärda och går främst till de som vandrat hela vägen i KGF från knattegrupp via förtrupp. Kommer man med erfarenheter från andra föreningar kan undantag göras. DÅ sker intag genom en intresseanmälan via vår hemsida där förkunskaper ska framgå. 

Provträning och platstilldelning sker därefter i dialog mellan gymnasten (eller målsman), huvudledare och föreningens gruppansvarige.

För dem som inte får plats, eller som behöver öva på en del moment för att kunna följa sin åldergrupp, har vi Gymnsatica - Under Breddgymnastik
 
Bli medlem
Våra sponsorer