Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Om KGF
Föreningen bildades 8 Oktober 1920 vid ett möte i Läroverkets Gymnastiksal där John Norlin valdes till föreningens första ordförande. Verksamheten inleddes med gymnastik för män och kvinnor i bla. Skeppsgossekårens gymnastiksal. Därefter har verksamheten anpassats till decenniernas krav av fysiskt välbefinnande, allt från ridning, spjutkastning, simning, fäktning, handboll och tävlingsgymnastik. Idag fokuseras verksamheten till bredd och trupp- gymnastik för barn och ungdomar, Större händelser som föreningen arrangerat har varit de tre SM i gymnastik och landskampen Sverige-Sovjetunionen tillsammans med deltagande på Gymnaestrador och uppvisningstrupper på Olympiska Spel.

Vill du bli medlem i Karlskrona GF? Klicka då här!
Långsiktighet – Engagemang – Kompetens – Utveckling
Vår verksamheten innefattar både bredd- och elitträning. För detta krävs långsiktighet i flera avseenden, där inte minst säkerheten för gymnasterna är i fokus. Som en naturlig del i detta ingår regelbunden ledarutveckling, -kvalificering och -träning på veckobasis.

Föreningens verksamhet vilar på ett hängivet engagemang från alla aktiva, där stommen kommer ur ett stort antal erfarna och vuxna tränare med tävlingsbakgrund. Kompetensen tillgodoses bl a genom att föreningen idag har elittränare på högsta nivå med uppgift att utbilda och stödja våra yngre och mindre erfarna tränare, innan dessa får eget tränaransvar.
Föreningsinfo

Bildad1920-10-01
Föreningsnummer37317-19
AdressArenavägen 17, 37155 Karlskrona

E-postinfo@karlskronagf.se
Bankgiro5502-6819
Organisationsnummer835001-2855
  
  
  

 
Bli medlem
KGF på social media
Våra sponsorer