Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Om KGF
Föreningen bildades 8 Oktober 1920 vid ett möte i Läroverkets Gymnastiksal där John Norlin valdes till föreningens första ordförande. Verksamheten inleddes med gymnastik för män och kvinnor i bla. Skeppsgossekårens gymnastiksal. Därefter har verksamheten anpassats till decenniernas krav av fysiskt välbefinnande, allt från ridning, spjutkastning, simning, fäktning, handboll och tävlingsgymnastik. Idag fokuseras verksamheten till bredd och trupp- gymnastik för barn och ungdomar, Större händelser som föreningen arrangerat har varit de tre SM i gymnastik och landskampen Sverige-Sovjetunionen tillsammans med deltagande på Gymnaestrador och uppvisningstrupper på Olympiska Spel.

Vill du bli medlem i Karlskrona GF? Klicka då här!
Långsiktighet – Engagemang – Kompetens – Utveckling
Vår verksamheten innefattar både bredd- och elitträning. För detta krävs långsiktighet i flera avseenden, där inte minst säkerheten för gymnasterna är i fokus. Som en naturlig del i detta ingår regelbunden ledarutveckling, -kvalificering och -träning på veckobasis.

Föreningens verksamhet vilar på ett hängivet engagemang från alla aktiva, där stommen kommer ur ett stort antal erfarna och vuxna tränare med tävlingsbakgrund. Kompetensen tillgodoses bl a genom att föreningen idag har elittränare på högsta nivå med uppgift att utbilda och stödja våra yngre och mindre erfarna tränare, innan dessa får eget tränaransvar.
 
Bli medlem
KGF på social media
Våra sponsorer