SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Carlskrona Allstar - Cheerleading

(Juniorlandslaget 2019 - Guld!)


Cheerleading är en ursprungligen amerikansk hejarklack-sport som numera spridits över hela världen. Det var till en början ett sätt att stödja det egna laget vid idrottsevenemang, vilket förblivit vanligt förekommande särskilt i USA. Cheerleading skapades på 1860-talet av Johnny Campbell i samband med matcher i amerikansk fotboll. Utövarna, som även på svenska ofta kallas cheerleaders,[1][2][3] var män och använde megafoner för att kommunicera sitt budskap om engagemang och entusiasm. Fler idrotter tillkom, bla basket och idag finns cheerleading i samband med de flesta idrotter. På 60-talet utvecklades så kallade pompoms av papper och tävlingssporten cheerleading, med flera discipliner, växte fram.

Nu har cheerleading spridit sig över hela världen och årligen anordnas stora nationella och internationella mästerskap. Sedan 1980-talet utövas cheerleading som tävlingssport i Sverige.


I dagsläget har föreningen cheerleading-grupper från åldern 4 till 18+, Totalt 5 olika grupper.
  • Micro-Minior
  • Mini-Minior
  • Minior
  • Junior
  • Senior

Vill du vara med i någon av våra cheerleading-grupper kan du anmäla ditt intresse genom att anmäla dig eller göra en intresseanmälan till höger på skärmen...

Frågor om vår Cheer-leading verksamhet kan ställas till: cheer@karlskronagf.se
Nyheter från föreningen
 
Bli medlem
Våra sponsorer