SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Trampolin

Trampolin är en nystartad verksamhet inom KGF, 2019. Vi har idag grupper för barn och yngre ungdom. I KGF tränar vi i grenen individuell trampolin.

I vår nya hall har vi trampoliner och förutsättning att även träna i synkron tramplin och DMT.

Trampolinsporten består av tre olika grenar: individuell trampolin, synkron trampolin och dubbel-mini-trampolin (DMT).

Inom individuell och synkron trampolin hoppar gymnasterna på trampoliner där duken är 2x4 meter.

I individuell trampolin tävlar gymnasten på en serie med tio övningar av olika svårighetsgrad. Gymnaster på den högsta nivån inom trampolin gör trippla volter, med eller utan skruv, och befinner sig på över åtta meters höjd. En tävling består av tre serier, två i försöksomgången och en i finalomgången. Varje serie består av 10 olika övningar (hopp) som måste utföras efter varandra. I den första serien i försöksomgången räknas svårighetsgraden i fyra av seriens tio övningar (gäller endast i högsta klassen), i övriga serier räknas alla övningars svårighetsgrad. Gymnasten blir bedömd på fyra olika kriterier: stil, svårighet, höjd och vandring.

I synkron trampolin utför två gymnaster exakt samma övningar på varsin trampolin så samtidigt som möjligt. Trampolinerna står 2 m från varandra och under tävlingens gång är det svårt för gymnasterna att se vad den andra gör. Istället får gymnasterna använda hörseln för att anpassa övningarna till varandra.


(Text från Svenska Gymnastikförbundet)

Har ni frågor om vår trampolinverksamhet kan ni kontakta oss på:


Nyheter från föreningen
 
Bli medlem
Våra sponsorer