Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Karlskrona gymnastikförening

KGF bildades för snart 100 år sedan (8 oktober 1920) med verksamhet som bestod av gymnastik för män och kvinnor i bl.a. Skeppsgossekårens gymnastiksal. 


Idag är vi 900 medlemmar varav 150 ledare och vår verksamhet omfattar Barngymnastik, Truppgymnastik, Parkour, Cheerleadning, Trampolin samt Breddgymnastik för alla åldrar.


Vi vill erbjuda rörelseglädje som möter de personliga ambitionerna hos barn, ungdomar samt vuxna. Vi gör det genom att utveckla, leda och bedriva träning, genomföra och arrangera tävlingar, läger och uppvisningar samt utbilda ledare.


Klicka här om du vill börja träna hos oss

Nu tävlar Karlskrona GF återigen i trampolin
2019-09-16 22:35
Sebastian och Julia presterade fina serier på helgens trampolintävling i Göteborg

Den 14e september åkte den lilla nyligen uppstartade trampolingruppen på sin första tävling i Västra Frölunda. Väl uppe så rapporterade de två gymnasterna att de var trötta efter resan, nervösa, men också riktigt riktigt taggade. 


Efter en natt i en fin stuga som lånats ut av SACRO trampolinklubb så begav sig den lilla gruppen iväg till tävlingen. Väl där så gick tiden fort, och snart var det dags för Karlskronagymnasterna att beträda trampolinerna. Tränaren Adam var stolt som en tupp efter två utomordentliga första serier! Och trots tävlingsnerverna så klarade båda gymnasterna att hålla modet uppe och presterade utmärkt även i sina avslutande serier. 


På hemfärden så sammanfattade gymnasterna helgen med att de haft mycket roligt, och att tävlingen varit spännande. De berättade också att de redan fått många vänner i sin nya sport.


Kort efter hemkomsten så fick vi den fruktansvärda nyheten att Slottskogshallen, där tävlingen arrangerats, hade fattat eld och under natten så brann både den och trampolinklubbens alla redskap upp och blev till aska. Dagen efter så hade klubben ingenting kvar. 


En insamling till förmån av VFTK (Västra Frölunda Trampolinklubb) cirkulerar på Facebook, och den går att hitta på klubbens egen sida som går under samma namn. Annars går det bra att swisha direkt till 123 028 77 71 om man vill skänka en donation. Vid underskrift i appen så framgår det att det är VFTK som bidraget går till. 


Vill du börja träna trampolin precis som Sebastian och Julia, skynda då att anmäla dig vi denna länk då det endast återstår några enstaka platser. 

2019-09-04 23:41
PS. Vi vill uppmana er att köpa och sälja KGF-kläder begagnat.  Vi vill bidra till ett hållbart samhälle och även underlätta en andrahandsmarknad för tävlingsdräkter och overaller som annars kan vara en stor utgift när barnen växer. Vi har en begagnatsida både på vår hemsida under "kläder & tillbehör" och också en facebook-grupp https://www.facebook.com/groups/1865898940123453/
Ny föreningskollektion från Craft på Intersport
2019-08-28 22:12
Karlskrona GF och Intersport har vidareutvecklat det fina samarbete vi redan har och kan nu presentera en helt ny kollektion träningskläder från Craft. Kläderna är speciellt framtagna avseende funktion, färg och tryck för vår förening.

Via intersports webbutik kan ni enkelt beställa från vår föreningskollektion, som ni sen hämtar på Intersport på Amiralen köpcenter i Lyckeby. Ni hittar webbutiken här.

Den 3-4 september kl 15-19 välkomnar Intersport alla KGF-medlemmar till butiken där ni se och prova vår föreningskollektion.

Vill ni veta mer om våra kläder & tillbehör, använd länkarna i menyn ovan.
Ni vet väl att vi har en köp & säljgrupp på Facebook för begagnade gymnastikkläder.
Lämna och hämta på Rosenholm
2019-08-24 22:38
Idag startade höstterminen för flera av våra träningsgrupper på Rosenholm. Vi ledare mötte fantastiskt glada och träningsvilliga barn, men vi såg också några problem där vi behöver säga ifrån för att förebygga olyckor. 

Som ni märkt så är det en ganska besvärlig utemiljö på Rosenholm nu på grund av bygget av vår nya träningshall. Det är lite krångligt med parkeringar och flödet in och ut ur hallen försvåras av vår tillfälliga entré. Vi ber därför er föräldrar att hjälpa till med två saker:

Parkering - Tänk på att vara ute i god tid så ni hinner parkera på de platser som finns, tex på höjden bakom hallen eller på Arenans parkering. Det uppstår en väldigt farlig trafikmiljö om ni väljer att parkera invid fotbollsplanen och barnen behöver korsa både väg och mellan bilar. 5-minutersparkeringen framför hallen är däremot utmärkt för snabba av- och påhopp.

Entrén - Det är trångt i vår tillfälliga entré och med väntande föräldrar inne blir den ännu trängre. Är barnen stora nog att gå in själva vore det bra om ni kunde mötas upp utanför entrén istället för innanför. Det blir också väldigt många skor på golvet precis innanför dörren. Är skohyllorna fulla där finns det fler inne i gamla entrén utanför omklädningsrummen. 

Vill man som förälder sitta kvar under träningen finns det sittplatser med insyn i hallen på övre plan. Själva träningshallen är bara för gymnaster och ledare om inte annat överenskommits.

Tack på förhand för att ni hjälper oss med detta!
Det finns platser kvar i våra trampolingrupper
2019-08-20 22:15
Vill du träna trampolin?
Trampolin är en gymnastikgren för ambitiösa gymnaster som vill satsa på din personliga utveckling. I trampolin tränar och tävlar man som en individuell gymnast, och lär sig serier av övningar som liknar dem i den övriga gymnastiken.

Träningen börjar lättsamt, med fokus på att bygga självsäkerhet med redskapet och att ha kul!

Läs mer om våra grupper och boka plats via denna länk

Styrelsen KGF

Nyheter från våra grupper
 
KGF på social media
Våra sponsorer