SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Karlskrona gymnastikförening

KGF bildades för 100 år sedan (8 oktober 1920) med verksamhet som bestod av gymnastik för män och kvinnor i bl.a. Skeppsgossekårens gymnastiksal. 


Idag är vi 900 medlemmar varav 150 ledare och vår verksamhet omfattar Barngymnastik, Truppgymnastik, Parkour, Cheerleadning, Trampolin samt Breddgymnastik för alla åldrar.


Vi vill erbjuda rörelseglädje som möter de personliga ambitionerna hos barn, ungdomar samt vuxna. Vi gör det genom att utveckla, leda och bedriva träning, genomföra och arrangera tävlingar, läger och uppvisningar samt utbilda ledare.


Träningsavgifter vårterminen 2021
2021-02-14 08:30

Nu har träningsavgifter vårterminen 2021 beslutats av styrelsen. Coronaviruset och dess påverkan på terminsstart, träningsmängd och övriga begränsningar har beaktats och träningsavgifterna har justerats utifrån detta.


Fakturorna kommer skickas ut via e-post under kommande vecka och för att få återuppta träningen efter sportlovet krävs betald träningsavgift.


Läs mer om avgifterna här


Angående avgifter för andra föreningar i Gymnastikens hus
2021-02-09 09:54
Angående nyheten som SVT publicerat avseende de avgifter KGF tar ut för att nyttja redskapen i Gymnastikens hus.

Karlskrona gymnastikförening (KGF) har köpt redskap och övriga inventarier för flera miljoner för att 
kunna färdigställa Gymnastikens hus på Rosenholm till att bli sydöstra Sveriges modernaste gymnastikanläggning. 
I projektet som inleddes 2017 har Karlskrona kommun stått för byggnaden, medan KGF för redskapen och anpassningen av byggnaden för dessa. Detta har finansierats dels genom riktade bidrag till KGF från Allmänna arvsfonden (5 Mkr) och Blekinge idrottsförbund, RF (0,4Mkr), men även med eget kapital (1,4Mkr).

KGF skriver avtal och tar ut avgift av de som vill nyttja lokalerna i Gymnastikens hus utanför skoltid. Avgiften är en timkostnad och baseras på hur mycket avtalsparten avser nyttja lokalerna under året. 

Avgiften täcker bl.a. de kostnader som KGF har för städ- och förbrukningsmateriel samt enklare underhåll, vilket vi genom vårt avtal mot Karlskrona kommun har ett ansvar för.

Avgiften täcker också en slitageavgift framräknad för de inventarier KGF äger. Leverantörerna har beräknat livslängden på redskapen till mellan 5-10 år och efter detta behöver de ersättas med motsvarande nya redskap. KGF anser att det är de som använder redskapen nu som ska betala för slitaget och framtida utbyte. Vi kan inte räkna med att få nya bidrag om 10 år och vi vill inte lämna 
över till framtidens gymnaster att betala för historiskt slitage.

KGF avsätter därför i vår budget en post motsvarande vår förenings del av avgifterna. Vi har anpassat våra medlems- och träningsavgifter efter dessa kostnader och vi räknar med att andra föreningar som vill nyttja denna toppmoderna anläggning gör detsamma. Har man begränsade ekonomiska möjligheter får avtalsparten minska sin beläggning, dvs tid i hallen eller göra mindre kostsamma tillval av redskap.

Styrelsen Karlskrona GF har ett ansvar gentemot föreningens medlemmar att inte ta på sig kostnader 
för andra förenings slitage. Istället måste vi sätta upp avgifter som motsvarar de andra föreningarnas nyttjande av KGF redskap och övriga inventarier samt användande av de förbrukningsmateriel vi tillhandahåller. 
Avgiftens storlek och syfte har granskats och godkänts av Riksidrottsförbundet och gymnastikförbundets ekonomer. 

I medier har det nämnts en avgiftshöjning med 1100%, vilket är en felaktig uppgift. A-hallen är ny och prissättningen är den som presenterats när hallen invigdes. B-hallen, som andra föreningar tidigare har använt kostnadsfritt, har höjts från 0 till 45:-/h enligt resonemanget om att betala för slitaget på de redskap man använder.


Styrelsen KGF
Nyheter från våra grupper
 
Bli medlem
Våra sponsorer