Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Karlskrona gymnastikförening

KGF bildades för 100 år sedan (8 oktober 1920) med verksamhet som bestod av gymnastik för män och kvinnor i bl.a. Skeppsgossekårens gymnastiksal. 


Idag är vi 900 medlemmar varav 150 ledare och vår verksamhet omfattar Barngymnastik, Truppgymnastik, Parkour, Cheerleadning, Trampolin samt Breddgymnastik för alla åldrar.


Vi vill erbjuda rörelseglädje som möter de personliga ambitionerna hos barn, ungdomar samt vuxna. Vi gör det genom att utveckla, leda och bedriva träning, genomföra och arrangera tävlingar, läger och uppvisningar samt utbilda ledare.


Träning i helgen i avvaktan på myndigheternas besked
2020-11-20 20:08
Nedanstående är saxat från gymnastikförbundets hemsida


KGF fortsätter erbjuda träning till våra barn och unga ända till myndigheter och förbund säger annat. Givetvis anpassat efter de regionala regler som nu gäller i Blekinge.


"Idag fattade regeringen beslut om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare ska förbjudas från och med den 24 november. 

Förslaget har varit på remiss och Riksidrottsförbundets var i sitt svar väldigt tydliga kring idrottens ståndpunkt: ”Barn och ungdomar måste få fortsatt möjlighet att träna under vintern. Det är helt avgörande för ungas fysiska och psykiska hälsa. Därför måste det klargöras att den normerande delen om åtta personer inte gäller barns och ungdomars träning.”

  

Under fredagseftermiddagen höll regeringen en presskonferens med anledning av beslutet och där deltog Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna. På en direkt fråga om barn födda 2005 eller senare fortsatt kommer få träna efter den 24 november gav hon svaret att ju längre barn och unga kan fortsätta träna desto bättre är det. Men exakt vilka rekommendationer som ska gälla framåt för idrottsträningar är något som FHM kommer att behöva ta ställning till och förtydliga, samt att det arbetet ska ske i dialog med idrottsrörelsen.

 

Gymnastikförbundet avvaktar därmed tydligare besked från Folkhälsomyndigheten kring vad som kommer gälla kring ungas möjlighet till fortsatt träning efter den 24 november."

 

Trevlig helg önskar styrelsen KGF

info@karlsronagf.se
Fortsatt träning i avvaktan på besked
2020-11-17 11:37
Regeringen meddelade den 16 november, att de föreslår ett tak på max åtta personer vid allmänna sammankomster för att minska smittspridningen av Covid-19. Den nya restriktionen förväntas träda i kraft den 24 november.
Gymnastik-, Cheerförbundet samt Riksidrottsförbundet (RF) ser nu över vad detta innebär kopplat till förbundens verksamhet.

KGF gör inga egna tolkningar, utan vi väntar på information från RF och förbunden. Givetvis står det var och en fritt att redan nu minska sina sociala kontakter och då avstå träning, men tillsvidare erbjuder vi träning för barn och unga födda 2005 eller senare enligt förra veckans besked.

Nyheter från våra grupper
Alla kan Gympa, 25/09 13:34 
Barn, 01/09 06:22 
 
Bli medlem
KGF på social media
Våra sponsorer