SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Karlskrona gymnastikförening

KGF bildades för 100 år sedan (8 oktober 1920) med verksamhet som bestod av gymnastik för män och kvinnor i bl.a. Skeppsgossekårens gymnastiksal. 


Idag är vi 900 medlemmar varav 150 ledare och vår verksamhet omfattar Barngymnastik, Truppgymnastik, Parkour, Cheerleadning, Trampolin samt Breddgymnastik för alla åldrar.


Vi vill erbjuda rörelseglädje som möter de personliga ambitionerna hos barn, ungdomar samt vuxna. Vi gör det genom att utveckla, leda och bedriva träning, genomföra och arrangera tävlingar, läger och uppvisningar samt utbilda ledare.


Åtgärder för att förhindra smittspridning
2021-04-17 08:00

Det sker en oroväckande ökning av antalet fall av covid-19 i Blekinge och Region Blekinge har därför beslutat att införa skärpta regionala råd för att minska risken för smittspridning i länet. 

 

De nya råden innebär ingen större förändring för vår förening och vi känner oss trygga med de åtgärder vi redan inarbetat. Men för att vi ska kunna fortsätta träna och undvika smitta, tänk på följande:

  • Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du stanna hemma från träning och tävling. Det gäller såväl ledare som aktiva och även om du bara känner dig lite krasslig.
  • Träningspass kan ställas in med kort varsel och vi ber er att alltid kolla er e-post innan ni  kör barnen till träningen.
  • Friska personer i ett hushåll där någon är sjuk i covid-19 ska inte delta i träning.
  • För att minska trängseln ska föräldrar undvika att gå in i våra lokaler. Ledarna tar emot de yngre barnen vid entrén och ni föräldrar möter dem där igen efter träningen.
  • Kom ombytt och tag med en namnad vattenflaska.
  • Handtvätt sker före träningspasset börjar och när tillfälle ges vid pauser eller stationsbyten.
  • Vi undviker trängsel och närkontakt.
  • Vi desinficerar redskapen vi använt vid stationsbyte och avslut

För frågor eller om smittspårare behöver komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@karlskronagf.se så hör vi av oss. Varmt välkommen till säker träning med Karlskrona GF!

 

Med vänliga hälsnignar 

Styrelsen KGF

Minskning av idrottsaktiviteter bland unga under Corona
2021-03-17 20:00
Minskningen av idrottsaktiviteter bland unga blev allt tydligare under andra halvan av coronaåret 2020 skriver Riksidrottsförbundet, RF. 

 

"Det här är mycket oroande för framtidens unga men också för idrottsrörelsen i stort. Vi är fortfarande mitt inne i pandemin och jag ser hur idrottsföreningar och ledare med imponerande tålamod försöker göra rätt, hålla igång så mycket som går och samtidigt behålla så många av sina aktiva som möjligt. Men det är en oerhört tuff uppgift", säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

 

KGF kan inte se samma minskning, utan vi redovisar istället en ökning av föreningens deltagartillfällen med 4% om vi jämför hösten 2019 med hösten 2020. En anledning kan vara att vi lockat många nya medlemmar med våra nya lokaler, men framför allt beror det på att vi lyckats hålla igång stora delar av verksamheten under coronapandemin. Detta tack vare ledarnas och de aktivas vilja att fortsätta träna trots omfattande regelverk, föränderliga beslut och brist på motiverande tävlingsmål.

 

Även om siffrorna rörande föreningens aktiviter glädjer är det fortfarande en del av våra medlemmar som inte får träna. Det gäller våra yngsta gymnaster i Stor & liten (tidigare Barngrupp 1-3) samt våra äldsta i Vuxengruppen. Vi har även några truppgymnaster som är födda före 2002 och som inte får träna eller ladda för kommande tävlingar med sina kompisar till följd av nuvarande regler. Detta skriver Gymnastikförbundet om i uppropet "Nu skriker vi".

 

Vill du som medlem veta mer om föregående år eller vara med och påverka det kommande, delta då i föreningens årsmöte som genomförs digitalt nu på söndag. Läs mer och anmäl dig här.

 

Daniel Gunnergård

Ordförande KGF

Nyheter från våra grupper
 
Bli medlem
Våra sponsorer