Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Karlskrona gymnastikförening

KGF bildades för snart 100 år sedan (8 oktober 1920) med verksamhet som bestod av gymnastik för män och kvinnor i bl.a. Skeppsgossekårens gymnastiksal. 


Idag är vi 900 medlemmar varav 150 ledare och vår verksamhet omfattar Barngymnastik, Truppgymnastik, Parkour, Cheerleadning, Trampolin samt Breddgymnastik för alla åldrar.


Vi vill erbjuda rörelseglädje som möter de personliga ambitionerna hos barn, ungdomar samt vuxna. Vi gör det genom att utveckla, leda och bedriva träning, genomföra och arrangera tävlingar, läger och uppvisningar samt utbilda ledare.


Klicka här om du vill börja träna hos oss

Parkering på Rosenholm
2019-12-11 13:52

Här kommer lite ny information gällande parkering på Rosenholmsområdet.

Det blir nu stannaförbud enligt röda linjerna och endast av/påstigning på gulmarkerad områder.
De som stannar längsmed röda linjen samt lämnar sin bil utanför entrén till arenan kommer får 700:- i böter meddelar kommunen.Våra föreningskläder, den perfekta julklappen!
2019-12-04 19:26
Våra föreningskläder som säljs genom Intersport har blivit väldigt populära. De är inte bara snygga och sköna att träna i, utan de är även väldigt prisvärda jämfört med andra träningskläder. Hög kvalitet och modern design från Craft. 

Passa på att prova i butiken på Amiralen och lägg sen din beställning i webshoppen. Gör det senast den 8 december för att vara säker på att få kläderna innan jul. 


Junior SM
2019-12-01 08:17
JSM laget från vår Juniortrupp 1
Första helgen i december avgjordes Junior SM i Ystad. Våra juniorgymnaster ställde upp med ett lag i mixedklassen och hamnade precis utanför pallen på en fin fjärdeplats. Det blev en tuff start på tumbling med några fall och en skada, men lyckades ladda om och gjorde strålande prestationer på trampett och fristående.

Föreningen vill rikta sina varma gratulationer till lagets ledare och gymnaster. Att ha lag med på JSM är bara det en bedrift och något vi ska vara stolta över. Det ger ringar på vattnet och inspirerar våra yngre aktiva 💙
Tack för ett fint Sydostmästerskap
2019-11-24 09:53

Igår, lördag den 23 november arrangerade Karlskrona GF Sydostmästerskapen nivå 7, 8 i Brinova Arena Karlskrona.


Det var tävlingspremiär för många av våra yngsta truppgymnaster, de födda 2012. Vi hoppas och tror att det var en rolig och spännande upplevelse som gav mersmak.


Vi vill gratulera alla gymnaster och ledare till en väl genomförd tävling med härlig stämning och fina resultat. 

Vi vill också rikta ett stort tack till alla frivilliga som hjälpte oss genomföra tävlingen. Det är tack vare alla dessa volontärer som vi kan åta oss evenemang, vilka ger föreningen ett fint ekonomiskt tillskott och möjliggör tävlande lokalt för de yngre barnen. Utan er hade vi inte lyckats. Tack!


/Styrelsen

Fina tävlingsframgångar för våra truppgymnaster
2019-11-17 21:39
Våra blå hjältar har spridit gympaglädje och stjärnglans över flera tävlingar i helgen
Nu är tävlingssäsongen igång på allvar för våra truppgymnaster och i helgen har flera KGF-lag tävlat runt om i Sverige. 

I lördags åkte lag i åldrarna 10 år och uppåt till Växjö för att där tävla i Sydostmästerskapet nivå 3-6. Det är ett regionalt mästerskap i de lite svårare tävlingsklasserna och såklart gjorde våra gymnaster fint ifrån sig. Det blev bla. guld till Ungdomstruppen M3 och till Minior P2, samt ett silver till Minior F3. Flera andra KGF-lag gjorde även de en fin tävling i nya gruppkonstellationer eller med nya tävlingsvarv.

Det har även tävlats på riksnivå där våra äldsta killar deltog i Riksettan Herr (15år+) som avgjordes under söndagen i Vendelsö strax söder om Stockholm. De åkte hem med guldmedaljer runt halsen och bevisar att de konkurrerar med svenska gymnastikeliten.

Nästa helg fortsätter tävlandet då KGF arrangerar Sydostmästerskapet nivå 7-8 i Brinova Arena. Det är ännu ett regionalt mästerskap, men där våra yngsta tävlingsgymnaster, de från 7 år, får lov att vara med.  Även de lite äldre gymnasterna får tävla här, fast under lite mindre kravfyllda former. Tävlingen är öppen för publik och den pågår hela lördagen. 50:- entré (fri entré för barn under 16år)

Senare i höst väntar ännu fler mästerskap och tävlingar på riksnivå och vi håller tummarna att det går lika bra där som det gått nu i helgen. Karlskrona GF är en gymnastikförening att räkna med i tävlingssammanhang och vi finns med på de flesta av gymnastikförbundets tävlingsnivåer inom truppgymnastik. Det ska vi vara stolta över!

I truppgymnastik tävlar man i i tre grenar; fristående, trampett och tumbling. Kraven på individuell skicklighet är höga men var och en är en del av den helhet som bedöms - det är alltså lagets resultat som räknas, alla stöttar varandra och samhörigheten är stor. Denna film beskriver på ett fint sätt sporten. https://youtu.be/PmpiY2dPIc8
Nyheter från våra grupper
 
Bli medlem
KGF på social media
Våra sponsorer