Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Karlskrona gymnastikförening

KGF bildades för 100 år sedan (8 oktober 1920) med verksamhet som bestod av gymnastik för män och kvinnor i bl.a. Skeppsgossekårens gymnastiksal. 


Idag är vi 900 medlemmar varav 150 ledare och vår verksamhet omfattar Barngymnastik, Truppgymnastik, Parkour, Cheerleadning, Trampolin samt Breddgymnastik för alla åldrar.


Vi vill erbjuda rörelseglädje som möter de personliga ambitionerna hos barn, ungdomar samt vuxna. Vi gör det genom att utveckla, leda och bedriva träning, genomföra och arrangera tävlingar, läger och uppvisningar samt utbilda ledare.


Bokningen av höstterminens lediga platser öppnar den 1 juli kl 09.00. Fram till dess kan du göra en intresseanmälan så påminner vi om bokningssläppet (ger inte förtur).


Boka plats inför Höstterminen
2020-06-28 10:30

För att få en plats i en av våra träningsgrupper bokar du plats åt dig eller ditt barn genom vår bokningssida. Platserna släpps 1/7 kl 09.00 och bokning sker genom att välja grupp och betala. 

Grupper man kan boka sig till från den 1/7 är:

 • Barn 1-3
 • Knatte 1-4
 • Förtrupp
 • Vuxengruppen
Följande grupper behöver vi ytterligare lite tid att förbereda och bokning till dessa öppnar först 12/7:
 • Parkour 1-3
 • Gymnastica 1-4
 • Cheer
 • Trampolin
Har man haft en plats i föreningen under våren behåller man den även till hösten utan att behöva boka plats eller meddela att man vill fortsätta. Det enda man behöver göra är att bekräfta platsen genom att betala fakturan som skickas ut i början på augusti tillsammans med information om träningstider mm.

Vi räknar med att de åtgärder vi gjort för att minska smittspridningen av Covid-19 även måste tillämpas under hela höstterminen, men vi avser starta upp våra Barngrupper (Barn 1-3) med några nya restriktioner.

Ev frågor om höstterminen eller bokning skickas till karlskronagf@hotmail.se.
Tack för den här terminen!
2020-06-07 08:00

Då var den här, väldigt annorlunda, vårterminen till ända. Det har varit en bergochdalbana av känslor där topparna har utgjorts av invigningen av nya hallen och alla glada gymnaster som äntligen fått börja träna där. Dalarna får representeras av Coronavirusets följder som inställda tävlingar och restriktioner rörande träning. 

 

Men även i dalarna finns det ljusglimtar som lyser så starkt att det endast är det positiva man minns efteråt. Tex hur styrelse, ledare och aktiva kämpade på med att tolka och tillämpa folkhälsomyndighetens regler så att vi kunde fortsätta träna under någorlunda normala former. Kreativiteten har flödat för att motivera de aktiva med Instagram-utmaningar, utomhusträning, mini-tävlingar, online-uppvisningar bara för att nämna några saker. Jag vill rikta ett stort tack till er alla för hur den här terminen genomförts trots allt. Bra jobbat av er alla och ett bevis på riktig föreningsanda!

 

Det som brukar avsluta terminen varje vår är KGF:s våruppvisning, som i år var tänkt att bli något alldeles extra då föreningen firar 100 årsjubileum. Även detta evenemang blev tyvärr inställt till följd av Coronaviruset, men vi hoppas kunna genomföra det senare i år på ett eller annat sätt.

 

Men nu är det snart sommarlov och för de allra flesta betyder det välbehövlig ledighet från träningen. Flertalet grupper avslutar vårterminen denna helg för att sen pausa fram till skolorna börjar V34. Under tiden förbereder föreningen med gruppindelning, träningstider och fortsatta smittskyddsåtgärder inför hösten. Vi återkommer med detaljerad info i början av augusti med ett epost till alla aktiva.


Har man haft en plats i föreningen nu under våren behåller man den även till hösten utan att behöva meddela detta eller boka plats. Om ert barn vill fortsätta träna till hösten bekräftar ni det genom att betala fakturan med terminsavgiften som skickas ut i augusti. Vet ni däremot om att ni inte kommer fortsätta, vänligen meddela det så snart som möjligt till karlskronagf@hotmail.se så öppnar ni upp för nya medlemmar.

 

För kompisar, syskon och andra gympasugna utan nuvarande plats i föreningen öppnar bokningen 1/7 på www.karlskronagf.se. Där under "Våra grupper" kan ni även läsa mer om hur gruppstrukturen i föreningens ser ut och vid vilka åldrar man byter grupp.

 

Återigen stort tack för allt engagemang och deltagande den här våren och vi ser fram emot en rolig höst tillsammans. Vi håller tummarna att det då blir träning, tävling och utbildning som "vanligt".

 

Sommarhälsningar

Daniel Gunnergård

Ordförande KGF
Håll i och håll ut så kan vi hålla igång!
2020-05-09 07:30
Denna fina, blå staty av Ralf Borselius balanserar numera utanför Gymnastikhallen på Rosenholm
Äntligen helg och med det välkomnar vi återigen våra aktiva till helgens träningspass.
Även om det ibland kan kännas som om värsta corona-faran är förbi, så är det med nedanstående åtgärder vi fortsatt kan utöva sporten vi älskar. Vi ber ledare, aktiva och föräldrar om förståelse, disciplin och uthållighet denna speciella vår.

För att minska smittspridning av coronaviruset ska aktiva och föräldrar tänka på följande:
 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte komma till träningen. 
 • För att minska trängseln ska föräldrar undvika att gå in i våra lokaler. Ledarna tar emot de yngre barnen utanför lokalerna och återlämnar dem där efter träningen. 
 • Kom ombytt och tag med en namnad vattenflaska
 • Handtvätt sker före träningspasset börjar och när tillfälle ges vid pauser eller stationsbyten.
Vi har vidtagit åtgärder för att minska trängseln och för att undvika närkontakt:
 • Justerat schema för att minska överlappande träningspass. Vi har även tagit våra nya lokaler på Rosenholm i bruk, vilket gjort att vi har betydligt större yta att sprida ut oss på.
 • Våra Barngrupper där föräldrar och barn tränar tillsammans är inställda våren ut.
 • Vi undviker närkontakt genom att planera övningar som inte kräver att barn och ledare tar i varandra. 
 • Hygienstationer där barnen hämtar material för att torka av redskapen vi använt med ytdesinfektion vid stationsbyte eller avslut.
Uthyrning till andra föreningar sommaren 2020
2020-05-07
Våren 2020 invigde vi våra nya lokaler invid NKT-arena på Rosenholmsområdet i Karlskrona. Nu har du och din förening möjlighet att hyra dem av oss
Välkommen till sydöstra Sverige och den fina skärgårdsstaden Karlskrona. Förutom att njuta av sol och bad kan du numera också träna truppgymnastik under bästa möjliga förutsättningar. Under sommarlovet 2020 kan din förening nämligen hyra våra fina lokaler som till delar invigdes i april 2020.

Läs mer här
Vi fortsätter träna efter påsk!
2020-04-09 22:18

Förra veckan meddelande föreningen att all träning pausas till efter påsklovet till följd av anvisningar från folkhälsomyndigheten kring coronavirusett. Vi kollar läget med styrelsen vad som gäller nu.

 

Hej, vad var anledningen till att träningsverksamheten stoppades förra veckan?

Bakgrund var att myndigheterna sa att idrottsrörelsen behöver anpassa verksamheten för att minska spridningen av Coronaviruset. Man var något otydlig i anvisningarna och vi bedömde det som svårt att fortsätta bedriva träning inomhus över huvud taget. Detta backade myndigheten ifrån redan dagen efter och förtydligade råden, vilket även våra förbund hjälpte till med.

 

Vad är rekommendationerna just nu då?

Folkhälsomyndigheten anser att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och att idrott och träning ska fortsätta. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning

 

Hur ska aktiviteterna anpassas och vad innebär det för föreningen?

Vi har gjort den riskanalys som Folkhälsomyndigheten tagit fram och identifierat fyra områden där vi behöver genomföra åtgärder för att kunna återuppta träningen. Vi har även varit i kontakt med det lokala smittskyddet i Region Blekinge och stämt av att vi tänker rätt. Det vi behöver förbättra är:

· Tydlig skyltning av råd från Folkhälsomydigheten

· Begränsa antalet aktiva i lokalerna

· Minska moment med närkontakt

· Möjliggör avtorkning av redskap


Hur tänker ni kring begräsning av antalet aktiva i lokalerna?

Vi började redan innan påskuppehållet med ett anpassat schema där vi skapade mer luft i lokalerna. Nu justerar vi schemat ytterligare och vi gör det främst genom att öppna upp den nybyggda A-hallen för verksamhet.


Ytterligare justeringar av träningstiderna som vi nu verkställer är flytt av vissa grupper från Af Chapman och Spandelstorp till våra nya lokaler på Rosenholm, allt för att förhindra trängsel.


Vi kommer just nu inte heller återstarta våra barngrupper (Barn 1-3) där förälder tränar tillsammans med sitt barn. Där kan vi vara fler än 50 personer samtidigt och vi har svårt att motivera att samla en blandning av föräldrar och så små barn inomhus i nuläget.


Hur gör ni för att minska momenten med närkontakt?

Egentligen utövar vi ingen sport som kräver närkontakt, men ibland uppstår situationer när vi behöver passa gymnaster i svårare övningar. Även våra gruppmoment i friståendeprogrammen eller stunts inom Cheer är problematiska. Här får ledarna i sin träningsplaneringen fundera ut övningar där närkontakten undviks.


När vi minskar antalet aktiva i lokalerna kan vi också skapa mer luckor mellan gymnasterna. Äldre gymnaster kan ta till sig av instruktioner att inte stå för nära varandra, men de yngre måste aktiveras med stationer i hela lokalen för att undvika köbildning.


Har ni gjort ytterligare för att minska risken för smittspridning?

Vi köper in och monterar "hygienstationer" i våra träningshallar. Tanken är att gymnasterna ska torka av redskapen de använt innan de lämnar över dem till nästa grupp.


Är det något ytterligare aktiva och föräldrar behöver tänka på inför kommande vecka?

Först och främst, den som är sjuk ska stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. 


Barn och föräldrar möts utomhus för att undvika trängsel i våra lokaler. Ledarna kommer möta upp de små barnen i entrén och där omedelbart tvätta händerna. Märk också upp barnets vattenflaska med för- och efternamn.


Det är också viktigt att städningen av A- och B-hall sköts ordentlig. Där har barnens föräldrar en avgörande roll och närvaro på gruppens tilldelade städtid är viktig.


Hur får grupperna mer information om förändringarna inför kommande vecka?

Respektive grupp kommer under påskhelgen få information från sina ledare när gruppens första träning är samt hur träningstiderna förändrats. Det är också viktigt att veta att ledarna fortfarande har full rätt att på eget initiativ ställa in enstaka eller en längre period av träningar till följd av oro för sin egen eller sin omgivnings hälsa. 


Kan det bli ytterligare förändringar?

Ja, givetvis fortsätter vi anpassa vår träning efter råd från myndigheter och förbund. 

 

Det blev kanske en annan vår än vad ni hoppats på i KGF?

Ja, verkligen. Föreningen fyller 100 år i år och vi hade tänkt fira både det och invigningen av våra nya lokaler tillsammans med våra medlemmar. Detta får nu tyvärr vänta.

Våra aktiva hade också stora planer vad gäller tävlingar inom truppgymnastik och cheerleading den här våren. Men nu blir det att gå tillbaka till grundträning för att komma igen med ytterligare färdigheter inför kommande tävlingar.

Att vi kan börja använda våra nya lokaler är dock något vi alla längtat efter och nu när de står färdiga blir det ett ganska schysst tröstpris i en annars ganska dyster vår. 

 

Flera idrottsföreningar kämpar med ekonomin nu när deras inkomster förändrats till följd av coronaviruset. Hur har KGF det med ekonomin?

Vi är en ideell förening utan anställd personal och vi är inte beroende av inkomster från arrangerande av  tävlingar och andra publika evenemang för att hålla budget. Vi hann avboka tävlingsresor och har inte gått in i några avtal som vi nu lider ekonomiskt utav. Ekonomin är därför inget problemområde för oss.


Några sista ord innan vi stänger frågestunden?

Ja, styrelsen vill passa på att önska alla medlemmar en glad påsk. Passa på att njuta ute av det fina vårvädret så ses vi på träningarna nästa vecka. Missa inte en chans till rörelseglädje, utan lägg påskäggen extra högt upp i år!


Styrelsen KGF


Källor

Folkhälsomyndigheten

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/


Gymnastikförbundet

https://www.gymnastik.se/forforeningar/medicinsktstod/CoronavirusCOVID-19/


Cheerförbundet

http://www.cheerleading.se/nyheter/?ID=155145&NID=681088

Nyheter från våra grupper
 
Bli medlem
KGF på social media
Våra sponsorer