Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Karlskrona gymnastikförening

KGF bildades för 100 år sedan (8 oktober 1920) med verksamhet som bestod av gymnastik för män och kvinnor i bl.a. Skeppsgossekårens gymnastiksal. 


Idag är vi 900 medlemmar varav 150 ledare och vår verksamhet omfattar Barngymnastik, Truppgymnastik, Parkour, Cheerleadning, Trampolin samt Breddgymnastik för alla åldrar.


Vi vill erbjuda rörelseglädje som möter de personliga ambitionerna hos barn, ungdomar samt vuxna. Vi gör det genom att utveckla, leda och bedriva träning, genomföra och arrangera tävlingar, läger och uppvisningar samt utbilda ledare.


Bokningen av höstterminens lediga platser öppnar den 1 juli kl 09.00. Boka din plats här


Dagläger för gymnaster födda 2011-2013
2020-07-18 16:08
Vi bjuder in till ett fartfyllt dagläger helgen V33 för gymnaster födda 2011-2013. Lägret är för alla KGF-gymnaster i åldersspannet, dvs oberoende av grupptillhörighet.

Alt 1: Lördag 2020-08-15 kl 10.00-16.00
Alt 2: Söndag 2020-08-16 kl 10.00-16.00

Pga Coronaviruset vill vi inte vara för många och därför begränsar vi antalet deltagare till 50 gymnaster per dag. För att så många som möjligt åndå ska få möjlighet att delta får man därför endast boka sig till en av lägerdagarna.
  
Lägeravgiften är 250 kr och tas ut direkt vid bokning. Lunch och eftermiddagsfrukt ingår i priset. 

Begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Boka din plats härAlla kan gympa
2020-07-11 08:00
Hösten 2020 kommer vi i Karlskrona GF att utöka verksamheten till att även erbjuda Alla kan gympa.

Alla kan gympa är Gymnastikförbundets verksamhet för barn & unga med funktionsvariationer, tex rörelsenedsättning, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och personer med utvecklingsstörning. 


Du får bland annat träna grundmotorik, koordination, styrka och uthållighet och röra dig till musik.


Vi leker lekar, bygger banor och testar olika typer av redskap så att du får träna din kropp på så många olika sätt som möjligt.  Alla kan gympa har något spännande, roligt och engagerande för alla.


Låter detta intressant? Gör en intresseanmälan på vår hemsida:
https://www.karlskronagf.se/form/?ID=87780
Skriv "Alla kan gympa" i kommentarsfältet och berätta gärna lite kort om dig själv/barnet.


Boka plats inför Höstterminen
2020-06-28 10:30

För att få en plats i en av våra träningsgrupper bokar du plats åt dig eller ditt barn genom vår bokningssida. Platserna släpps 1/7 kl 09.00 och bokning sker genom att välja grupp och betala. 

Grupper man kan boka sig till från den 1/7 är:

 • Barn 1-3
 • Knatte 1-4
 • Förtrupp
 • Vuxengruppen
Följande grupper behöver vi ytterligare lite tid att förbereda och bokning till dessa öppnar först 12/7:
 • Parkour 1-3
 • Gymnastica 1-4
 • Cheer
 • Trampolin
Har man haft en plats i föreningen under våren behåller man den även till hösten utan att behöva boka plats eller meddela att man vill fortsätta. Det enda man behöver göra är att bekräfta platsen genom att betala fakturan som skickas ut i början på augusti tillsammans med information om träningstider mm.

Vi räknar med att de åtgärder vi gjort för att minska smittspridningen av Covid-19 även måste tillämpas under hela höstterminen, men vi avser starta upp våra Barngrupper (Barn 1-3) med några nya restriktioner.

Ev frågor om höstterminen eller bokning skickas till karlskronagf@hotmail.se.
Tack för den här terminen!
2020-06-07 08:00

Då var den här, väldigt annorlunda, vårterminen till ända. Det har varit en bergochdalbana av känslor där topparna har utgjorts av invigningen av nya hallen och alla glada gymnaster som äntligen fått börja träna där. Dalarna får representeras av Coronavirusets följder som inställda tävlingar och restriktioner rörande träning. 

 

Men även i dalarna finns det ljusglimtar som lyser så starkt att det endast är det positiva man minns efteråt. Tex hur styrelse, ledare och aktiva kämpade på med att tolka och tillämpa folkhälsomyndighetens regler så att vi kunde fortsätta träna under någorlunda normala former. Kreativiteten har flödat för att motivera de aktiva med Instagram-utmaningar, utomhusträning, mini-tävlingar, online-uppvisningar bara för att nämna några saker. Jag vill rikta ett stort tack till er alla för hur den här terminen genomförts trots allt. Bra jobbat av er alla och ett bevis på riktig föreningsanda!

 

Det som brukar avsluta terminen varje vår är KGF:s våruppvisning, som i år var tänkt att bli något alldeles extra då föreningen firar 100 årsjubileum. Även detta evenemang blev tyvärr inställt till följd av Coronaviruset, men vi hoppas kunna genomföra det senare i år på ett eller annat sätt.

 

Men nu är det snart sommarlov och för de allra flesta betyder det välbehövlig ledighet från träningen. Flertalet grupper avslutar vårterminen denna helg för att sen pausa fram till skolorna börjar V34. Under tiden förbereder föreningen med gruppindelning, träningstider och fortsatta smittskyddsåtgärder inför hösten. Vi återkommer med detaljerad info i början av augusti med ett epost till alla aktiva.


Har man haft en plats i föreningen nu under våren behåller man den även till hösten utan att behöva meddela detta eller boka plats. Om ert barn vill fortsätta träna till hösten bekräftar ni det genom att betala fakturan med terminsavgiften som skickas ut i augusti. Vet ni däremot om att ni inte kommer fortsätta, vänligen meddela det så snart som möjligt till karlskronagf@hotmail.se så öppnar ni upp för nya medlemmar.

 

För kompisar, syskon och andra gympasugna utan nuvarande plats i föreningen öppnar bokningen 1/7 på www.karlskronagf.se. Där under "Våra grupper" kan ni även läsa mer om hur gruppstrukturen i föreningens ser ut och vid vilka åldrar man byter grupp.

 

Återigen stort tack för allt engagemang och deltagande den här våren och vi ser fram emot en rolig höst tillsammans. Vi håller tummarna att det då blir träning, tävling och utbildning som "vanligt".

 

Sommarhälsningar

Daniel Gunnergård

Ordförande KGF
Håll i och håll ut så kan vi hålla igång!
2020-05-09 07:30
Denna fina, blå staty av Ralf Borselius balanserar numera utanför Gymnastikhallen på Rosenholm
Äntligen helg och med det välkomnar vi återigen våra aktiva till helgens träningspass.
Även om det ibland kan kännas som om värsta corona-faran är förbi, så är det med nedanstående åtgärder vi fortsatt kan utöva sporten vi älskar. Vi ber ledare, aktiva och föräldrar om förståelse, disciplin och uthållighet denna speciella vår.

För att minska smittspridning av coronaviruset ska aktiva och föräldrar tänka på följande:
 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte komma till träningen. 
 • För att minska trängseln ska föräldrar undvika att gå in i våra lokaler. Ledarna tar emot de yngre barnen utanför lokalerna och återlämnar dem där efter träningen. 
 • Kom ombytt och tag med en namnad vattenflaska
 • Handtvätt sker före träningspasset börjar och när tillfälle ges vid pauser eller stationsbyten.
Vi har vidtagit åtgärder för att minska trängseln och för att undvika närkontakt:
 • Justerat schema för att minska överlappande träningspass. Vi har även tagit våra nya lokaler på Rosenholm i bruk, vilket gjort att vi har betydligt större yta att sprida ut oss på.
 • Våra Barngrupper där föräldrar och barn tränar tillsammans är inställda våren ut.
 • Vi undviker närkontakt genom att planera övningar som inte kräver att barn och ledare tar i varandra. 
 • Hygienstationer där barnen hämtar material för att torka av redskapen vi använt med ytdesinfektion vid stationsbyte eller avslut.
Nyheter från våra grupper
 
Bli medlem
KGF på social media
Våra sponsorer