Här kan du om de vanligaste frågorna som vi får.Finner du inte svar på ding fråga är du välkommen att kontakta oss på info@karlskronagf.se
Bli medlem
Hur blir man medlem och kan börja träna med Karlskrona gymnastikförening?
En månad innan terminsstart öppnar vi upp bokningen där lediga platser läggs ut. Hur många lediga platser det blir beror på hur många barn som väljer att sluta, samt om vi startar upp nya grupper. Bokningen är sen öppen halva terminen.
Kan man ställa sitt barn i kö för att börja hos er?
Vi har inget kössystem, men när halva terminen gått öppnar vi upp intresseanmälan inför kommande termin. Står man på intresselistan har man förtur när platserna släpps inför den kommande terminen. Det är fortfarande först till kvar, så det gäller att hänga på låset när bokningen öppnas.
När öppnar bokningen?
För de som gjort en intresseanmälan öppnas bokningen den 1/8 inför höstterminen respektive den 1/1 inför vårterminen. Till övriga som inte gjort intresseanmälan öppnas bokningen en vecka senare.
Hur sent på terminen kan man boka en ledig plats och hoppa in i en grupp?
Halvvägs in i terminen (1/10 respektive 1/3) gör vi intagsstopp och stänger bokningen. Vi tar då inte in nya aktiva förrän till nästkommande termin.
Kan mitt barn provträna innan vi bokar och betalar för en plats?
För att få träna krävs dock att barnet har fått korrekt försäkring, vilket alla våra medlemmar får så snart när avgifterna betalats. Däremot gäller ångerrätten vilket vi beskriver mer ingående här
Mitt barn går idag på gymnastik i en annan förening men vi önskar byta till Karlskrona GF, hur gör jag då?
Gör en intresseanmälan till tävlingsgrupp. Beskriv så utförligt som möjligt barnets tidigare tränings- och tävlingserfarenheter samt ungefär vilka övningar barnet behärskar så försöker vi matcha mot rätt grupp.
Terminer, och träningsuppehåll
När börjar terminen?
Träningsterminen följer skolterminerna i Karlskrona och startar på helgen den vecka skolan startar. Terminen slutar helgen innan skolavslutning. Under sport-, påsk och höstlov gör de flesta grupper träningsuppehåll skollovsveckan, dvs vardagar samt den helg som avslutar lovet.
När byter de aktiva grupp
Gruppbyte sker generellt sett inför starten av höstterminen. Exempelvis, har barnet blivit så gammal att det är dags att byta från Barngrupp till Knatte så sker det automatiskt efter sommaruppehållet.
Behöver jag göra en nya anmälan inför terminsstart
Har du eller ditt barn en plats i en av våra grupper behöver du inte boka plats inför den kommande terminen. Istället får du en faktura inför terminstart och det är genom att betala den som du bekräftar att ni vill fortsätta träna.
Däremot får ni gärna höra av er till info@karlskronagf.se om ni vet att ni inte vill fortsätta kommande termin. Då kan vi tilldela platsen till ett barn som väntar på att för börja träna med oss.
Grupper och gruppindelning
Från vilken ålder kan man börja träna hos er?
Från det år man fyller 1 år är man välkommen att börja hos oss.
Kan jag se när era grupper tränar?
Under Vår verksamhet kan du se när respektive grupp tränar. Schemat kan komma att förändras inför varje termin.
Hur sker gruppindelning?
I våra grupper för de yngre barnen delas de in efter året som barnen är födda. Det är först när de är över 13 år som grupperna består av barn födda under olika år och indelning mer sker utifrån kunskap och träningsambition.
Kan man byta från breddgymnastik till tävlingsgrupp?
Ja, är man intresserad av att börja i tävlingsgrupp ska man prata med sin tränare att man vill önskar byta grupp. Då får man en hint om det är möjligt direkt eller om det är något man behöver öva mer på. Man ska dock veta att det är svårt att som relativ ny inom gymnastiken hoppa in i en tävlingsgrupp där de andra tränat sen småbarnsåren.
På träningen
Vad ska mitt barn ha på sig på träningen?
Vanliga skolidrottskläder, men gärna åtsittande så de inte åker upp och stör när man är uppochned. Gymnastikdräkt med korta tights är ett mycket bra alternativ. Inom gymnstiken tränar barnen barfota eller i sockiplast. På Cheerleading och parkour har deltagarna skor. Långt hår ska vara uppsatt och smycken avtagna. Kom ihåg att ta med vattenflaska.
Mitt barn är sjuk, vem ska jag sjukanmäla till?
Sjukanmälan behöver normalt inte göras för enstaka tillfälle, men är det en längre frånvaro görs direkt till gruppens huvudledare, se gruppens sida för kontaktuppgifter.
Hur kan jag komma i kontakt med er?
Gäller det ditt barns pågående träning är det bästa att kontakta gruppens huvudledare, Kontaktuppgifter hittar du under gruppens sida på "Vår verksamhet".
Styrelsen når du via info@karlskronagf.se. Vill du att vi ringer upp dig - skriv det i ett epost.
Får jag som förälder titta på mitt barns träning?
Vi har inget förbud mot att föräldrar hänger kvar och tittar på barnets träning, men det är som i skolan där det får vara någon enstaka tillfälle per termin. Vi märker att barnen fokuserar och tränar bäst när de får vara själva med ledarna och inte behöver tänka på att visa upp sina kunskaper för en förälder. Märker man att barnen inte klarar av att vara på träningen utan en förälder är det bästa att hoppa in i gruppen som hjälpledare.
Avgifter och kostnader
Vad kostar det att träna hos er?
För att få träna krävs att man erlagt medlemsavgift. Den är 200kr per kalenderår oavsett verksamhet och när på året man börjar. Till detta tillkommer en träningsavgift för de grupper man tränar med.
Träningsavgiften betalas terminsvis och dess storlek beror på tränignsmängd och försäkringskostnad. Under "Vår verksamhet" kan se träningsavgiften för respektive grupp.
Vad kostar det att tävla
Tävlingsavgiften är 200kr och täcker en del av de kostnader och administration som tävling innebär för föreningen. Tävlingsavgift tas ut oavsett om tävlingen genomförs på hemmaplan eller på annan ort och är inte lika med en "bussavgift"
Utöver tävlingsavgiften betalar deltagarna själv alla kostnader för boende och mat som uppstår om tävlingen inkluderar övernattning. Det gäller även eventuell köp av kläder, deltagarplakett och andra merchandise. Det brukar gå till så att ledarna gör en beställning för hela laget vilket tävlingsarrangören fakturerar vår förening. Vi skickar sen i vår tur ut en faktura till respektive deltagare. Det är SvGF standarpriser som gäller och vi gör inga prispålägg.
För de grupper som inte har egna tävlingskläder utan lånar föreningens (juniortrupp och Cheer), tar föreningen även ut en klädhyra om 100kr per tävling.
Byta grupp eller avsluta medlemskapet
Mitt barn vill byta grupp, hur går jag tillväga?
Alla våra grupper för barn yngre än 13 år är åldersindelade. Man byter grupp när man blivit tillräckligt gammal för att byta till nästa gruppkategori, tex från knatte till förtrupp. Detta görs samtidigt med övriga jämnåriga vid höstterminens start.
Inom truppgymnastiken har KGF från 13-års ålder kunskapsindelade grupper. Här finns det grupper för alla som vill träna och tävla, men en indelning sker efter kunskaper och ambition. Här sker gruppbyte i dialog mellan gymnasten (eller målsman), huvudledare och föreningens gruppansvarige.
Hur gör jag för att säga upp min/mitt barns plats i föreningen?
Skicka ett mail till oss med namn och personnummer på personen som det avser. När vi mottagit ditt mail hanterar vi det så snart vi kan och återkommer då med en bekräftelse för uppsägningen.
Ångerrätt
Avbokning före första terminsstart
Till och med sista dagen innan terminsstart återbetalas hela beloppet vid avbokning via hemsida. Vid avbokning via epost förbehåller sig Karlskrona GF rätten att ta ut en administrativ avgift om 200 kr. Terminsstart framgår av bokning och på hemsida.
Avbokning efter första träningstillfället
Till och med gymnastens första träningstillfälle (oberoende när på terminen detta sker) återbetalas hela beloppet utom 200:- om gymnast eller målsman avbokar via epost, direkt efter första träningstillfället. Har gymnastens faktura ännu inte hunnit betalas justeras istället beloppet till 200:-.
Sen avbokning
Från och med gymnastens andra träningstillfälle återbetalas inget om inte särskilda omständigheter föreligger. Vid avhopp på grund av skada eller sjukdom skall läkarintyg uppvisas för att återbetalning ska ske.
Ledare
Har ledarna rätt kunskap och träning för de övningar mitt barn gör på träningarna
Vi följer gymnastik- och cheerförbundets utbildningssystem och vi har hög prioritet på att på se till att ledarna hela tiden kompetensutvecklas.
Hur säkerställer ni att ni inte rekryterar olämpliga personer som ledare
Alla som vill bli ledare hos oss måste lämna in ett utdrag ur belastningsregistret
Kan jag som förälder ställa upp som hjälpledare i mitt barns grupp?
Är du intresserad av att stötta ledarna i ditt barns grupp så tar vi gärna emot denna hjälp. Vi kallar det hjälpledare och hjälper man till vi mer än hälften av gruppens träningstillfällen så bjuder vi på träningsavgiften.
Försäkring och administration
Försäkring
Alla våra aktiva är försäkrade, från första träningstillfället. Se mer information under "Info & kontakt / Försäkringar"
Vid skada/olycka
Vid olyckshändelse så följer våra ledare vår krisplan. Är det en lättare skada så tillser vi att ledarna alltid kontakta föräldrarna direkt efter träningspasset.
Uppdatera kontaktuppgifter
Vill du ändra så att ditt barn får föreningens e-postutskick till sin egen e-postadress eller uppdatera föräldrarnas kontaktuppgifter. Logga in och uppdatera ditt medlemskort.
Åtaganden som medlem
I Karlskrona GF bedriver vi ingen försäljning eller dylikt för att samla in pengar. Däremot behöver vi hjälp av er föräldrar vid städningen av hallen och vid våra egna arrangemang, t.ex. tävlingar och uppvisningar.
Städning Gymnastikhallen Rosenholm sköts av grupperna som tränar där. Då vi är flera föreningar och många grupper som delar på ansvaret innebär det i nuläget endast ett städtillfälle per termin och grupp. Vi städar A-hallen på lördagar och B-hallen på söndagar, båda dagarna kl 07.00-09.00 för att hinna färdigt innan träningen börjar.
Det finns ett städschema som anger när respektive grupp har sin städning, vilket också meddelas gruppen i form av e-post och kallelser. Städschemat kan ni hitta under menyn: "Kalender". Kan man inte komma på den egna gruppens städtillfälle går det bra att komma helgen före eller efter istället. Barn- och knattegrupperna som endast tränar på Spandelstorpskolan är befriade från städning.
Varför köper vi inte bara städningen och lägger kostnaden som en del av avgifterna? Vi anser att det är viktigt att ha en inkluderande idrott där avgifterna hålls så låga som möjligt.
Hjälp vid evenemang är något som vi ber om vid något enstaka tillfälle per termin. Oftast är det enklare uppgifter i anslutning till läger, tävlingsarrangemang eller vid vår årliga uppvisning. Det kan röra sig om att servera mat, flytta redskap eller dylika uppgifter under några timmar vid ett evenemang där det egna barnet deltar.