Översikt träningsgrupper

Här beskriver vi kort vår gruppstruktur. 

Vår gruppstruktur följer Gymnastikförbundets utvecklingsmodell och möjliggör både bredd och spets. Vi har verksamhet för alla åldrar. 

 

Barngymnastik, 1-6 år

Syftet med barngymnastiken är att ha roligt i rörelse. Genom lek och redskapsbanor tränar vi barnen i gymnastikens grundformer, anpassat efter ålder.

Läs mer om barngymnastik

 

Breddgymnastik, 7 år och uppåt

Våra breddgymnastikgrupper Gymnastica och Vuxengruppen vänder sig både till dig som är nybörjare och dig som tidigare tränat gymnastik, men nu nöjer dig med något färre träningspass och utan tävlingsfokus. Det är aldrig för sent att börja med gymnastik och här tränar vi för ett aktivt liv.

Inför HT-23 kommer vi ha igång breddgymnastikgrupperna Gymnastica 1, Gymnastica 2 samt vuxengruppen. Det innebär att vi just nu enbart kan erbjuda träning för barn under 12 år och er vuxna över 18 år i vår breddgymnastik.

Läs mer om breddgymnastik

 

Truppgymnastik, 7 år och uppåt

Truppgymnastiken är är en lagsport och den största tävlingsformen inom Svensk Gymnastik. Vi erbjuder åldersindelande tävlingsgrupper från 7 år och uppåt, vilka alla tränar för att tävla och längre upp i åldrarna tävla för att vinna,

Våra trupp-grupper har förkunskapskrav och gymnastikerfarenhet från antingen vår eller annan förening är ett måste för att kunna hänga med i övningar och träningsmängd.

Läs mer om truppgymnastik

 

Parkour, 7 år och uppåt

Parkour är att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigast och effektivast sätt möjligt. I parkour ses varje hinder som en möjlighet att utveckla sin fysiska och psykiska kapacitet genom träning, för att överkomma allt svårare hinder.

Vi erbjuder parkour från 7 år och uppåt och alla grupper är öppna för nybörjare i mån av plats.

Läs mer om parkour

 

Cheerleading, 6 år och uppåt

Idrotten cheerleading består av bland annat momenten gymnastik, hopp, dans, bygg och akrobatik. Detta görs till musik i ett högt tempo samt ett skarpt och koncist rörelsemönster för att entusiasmerar åskådaren. 

Vi erbjuder cheerleading från 6 år och uppåt och alla grupper är öppna för nybörjare i mån av plats.

Läs mer om cheerleading

 

Trampolin, 10 år och uppåt

Vår minsta, men växande, sektion där vi utövar trampolinsporten tre grenar: individuell trampolin, synkron trampolin och dubbel-mini-trampolin (DMT).

Våra trampolingrupper har förkunskapskrav och gymnastikerfarenhet från antingen vår eller annan förening är ett måste för att kunna hänga med i övningar och träningsmängd

Läs mer om trampolin

 

Paragymnastik, 7 år och uppåt

Alla ska få uppleva glädjen att gympa utifrån sin egen förmåga! Träning enligt gymnastikförbundets "Alla kan gympa"-koncept för barn med funktionsvariationer.

Alla kan gympa erbjuds från 7 år. Yngre barn med särskilda behov är givetvis välkomna till Barngymnastikgrupperna, där vi med hjälp av er föräldrar kan anpassa träningen.

Läs mer om paragymnastik