Nyheter

Minskning av idrottsaktiviteter bland unga under Corona

  • 17 mar 2021
Minskningen av idrottsaktiviteter bland unga blev allt tydligare under andra halvan av coronaåret 2020 skriver Riksidrottsförbundet, RF. 

"Det här är mycket oroande för framtidens unga men också för idrottsrörelsen i stort. Vi är fortfarande mitt inne i pandemin och jag ser hur idrottsföreningar och ledare med imponerande tålamod försöker göra rätt, hålla igång så mycket som går och samtidigt behålla så många av sina aktiva som möjligt. Men det är en oerhört tuff uppgift", säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

KGF kan inte se samma minskning, utan vi redovisar istället en ökning av föreningens deltagartillfällen med 4% om vi jämför hösten 2019 med hösten 2020. En anledning kan vara att vi lockat många nya medlemmar med våra nya lokaler, men framför allt beror det på att vi lyckats hålla igång stora delar av verksamheten under coronapandemin. Detta tack vare ledarnas och de aktivas vilja att fortsätta träna trots omfattande regelverk, föränderliga beslut och brist på motiverande tävlingsmål.

Även om siffrorna rörande föreningens aktiviter glädjer är det fortfarande en del av våra medlemmar som inte får träna. Det gäller våra yngsta gymnaster i Stor & liten (tidigare Barngrupp 1-3) samt våra äldsta i Vuxengruppen. Vi har även några truppgymnaster som är födda före 2002 och som inte får träna eller ladda för kommande tävlingar med sina kompisar till följd av nuvarande regler. Detta skriver Gymnastikförbundet om i uppropet "Nu skriker vi".

Vill du som medlem veta mer om föregående år eller vara med och påverka det kommande, delta då i föreningens årsmöte som genomförs digitalt nu på söndag. Läs mer och anmäl dig här.

Daniel Gunnergård

Ordförande KGF