Nyheter

Läger

  • 29 maj 2017
Karlskrona GF arrangerar den 17/6-17 ett dagsläger för alla gymnaster som tränar i grupperna Gymnastica. Vi kommer att hålla till i gymnastikhallen på Rosenholm.

Träningen kommer att vara mellan 10:00-16:00 med uppehåll för lunch på Boda Borg och frukt till mellanmål.

Lägeravgiften är 200 kr/gymnast. Detta betalas via faktura som skickas ut på mail.

Anmälan görs senast den 11/6-17 via vår hemsida. Märk anmälan med "Läger Gymnastica". Uppge även eventuella allergier i anmälan.

Bekräftelse och vidare information kommer efter sista anmälningsdag.

Vid frågor går det bra att kontakta Louise på 0734-003438.

MVH

Louise Thorssell & Anna-Karin Liljeqvist

DM 2 i Truppgymnastik

  • 21 maj 2017

Lördagen den 20 maj var Karlskrona GF i Växjö och tävlade i distriktsmästerskap i Truppgymnastik med över 100 gymnaster och ca 20 ledare. Tävlingen riktade sig till gymnaster i kill-, tjej och mixlag som är 10 år och äldre. Tävlingen var indelad i 4 klasser samt en P1 klass. Tävlingen bestod av Trampett, Tumbling och Fristående.

 

Under morgontimmarna tävlade fyra KGF-lag i Klass 1 tillsammans med 8 andra lag från sydostsverige. Vann gjorde Karlskronas yngsta gymnaster som var med på tävlingen, vilka gjorde premiär i denna klass. Även silvret gick till ett KGF-lag från ungdomstruppen. Generellt fick KGF fina poäng, men några olyckliga fall på trampett gjorde att det inte blev fler medaljer i denna klass.

 

Sedan var det dags för klass 2 och här hade KGF med 1 lag och de placerade sig på silverplats. Laget hade bl.a. den högsta Fristående-poängen13.200. Vann gjorde här Dackegymnasterna.

 

I klass 3 tävlade KGF med 2 lag och dessa placerade sig på 4:e resp. 5:e plats. Vann gjorde Västerviks GF.

 

I klass 4 tävlade 2 lag från KGF och här placerade de sig på delad silverplats, med bl.a. den högsta Fristående poängen. Vann gjorde Dackegymnasterna från Växjö.

 

Slutligen i klass P1 (pojkar) tävlade 2 lag från KGF. Här vann ett av lagen från KGF, med bäst poäng både i Tumbling och Fristående.

 

Det är roligt att KGF nu gör bättre och bättre resultat på tävlingar man ställer upp på.  Detta är ett resultat av att föreningen växer med ca 100 gymnaster per år nu och tillströmningen av sökande tilltar hela tiden. Gymnastik är en av de idrotter där deltagarantalet ökar mest i Sverige.

 

Det är därmed väldigt viktigt att vi nu får en tillbyggd gymnastikhall i Rosenholm, så att gymnastiken kan fortsätta att utvecklas i Karlskrona.

 

I dag har vi 3 föreningar i Karlskrona; NAIS, Rödebygymnasterna och KGF och tillsammans har vi nu 1500 gymnaster under 20 år i regelbunden träning.

 

Info om "Gräsroten"

  • 7 maj 2017
Det här är Gräsroten Med Gräsroten fördelar Svenska Spel årligen 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och föreningslivet i Sverige. Men det är du och alla andra som spelar hos Svenska Spel som bestämmer till vilka föreningar som pengarna ska gå! 
Så här fungerar det Det är enkelt att ansluta sig till Gräsroten. Välj upp till tre favoritföreningar som får ta del av pengarna. När du valt dina favoritföreningar spelar du som vanligt. Varje krona du lägger på ett spel omvandlas till 10 poäng som går till din favoritförening. Du kan bidra med upp till 40 000 poäng per månad. Du kan när som helst byta förening. 
Kostar inget att vara med En gång om året (i oktober) räknas den stora poängpotten ihop. Ju fler poäng din förening har fått under året som gått, desto mer pengar ger det föreningen. Du hittar alla ansluta föreningar under www.svenskaspel.se/grasroten/valj. Det kostar inget att vara med i Gräsroten.