DM 2 i Truppgymnastik

• 21 maj 2017

Lördagen den 20 maj var Karlskrona GF i Växjö och tävlade i distriktsmästerskap i Truppgymnastik med över 100 gymnaster och ca 20 ledare. Tävlingen riktade sig till gymnaster i kill-, tjej och mixlag som är 10 år och äldre. Tävlingen var indelad i 4 klasser samt en P1 klass. Tävlingen bestod av Trampett, Tumbling och Fristående.

Under morgontimmarna tävlade fyra KGF-lag i Klass 1 tillsammans med 8 andra lag från sydostsverige. Vann gjorde Karlskronas yngsta gymnaster som var med på tävlingen, vilka gjorde premiär i denna klass. Även silvret gick till ett KGF-lag från ungdomstruppen. Generellt fick KGF fina poäng, men några olyckliga fall på trampett gjorde att det inte blev fler medaljer i denna klass.

Sedan var det dags för klass 2 och här hade KGF med 1 lag och de placerade sig på silverplats. Laget hade bl.a. den högsta Fristående-poängen13.200. Vann gjorde här Dackegymnasterna.

I klass 3 tävlade KGF med 2 lag och dessa placerade sig på 4:e resp. 5:e plats. Vann gjorde Västerviks GF.

I klass 4 tävlade 2 lag från KGF och här placerade de sig på delad silverplats, med bl.a. den högsta Fristående poängen. Vann gjorde Dackegymnasterna från Växjö.

Slutligen i klass P1 (pojkar) tävlade 2 lag från KGF. Här vann ett av lagen från KGF, med bäst poäng både i Tumbling och Fristående.

Det är roligt att KGF nu gör bättre och bättre resultat på tävlingar man ställer upp på.  Detta är ett resultat av att föreningen växer med ca 100 gymnaster per år nu och tillströmningen av sökande tilltar hela tiden. Gymnastik är en av de idrotter där deltagarantalet ökar mest i Sverige.

Det är därmed väldigt viktigt att vi nu får en tillbyggd gymnastikhall i Rosenholm, så att gymnastiken kan fortsätta att utvecklas i Karlskrona.

I dag har vi 3 föreningar i Karlskrona; NAIS, Rödebygymnasterna och KGF och tillsammans har vi nu 1500 gymnaster under 20 år i regelbunden träning.