Nyheter

Nu kör vi igång vårterminen!

  • 23 jan 2021
I torsdags tog Regeringen beslutet att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för de födda 2005 eller senare, både inomhus som utomhus, ska kunna hålla öppet. Man säger att motion är viktigt för folkhälsan och träning är en prioriterad verksamhet även under pandemin, särskilt för barn och unga.

Karlskrona kommun följde upp med att de från måndag den 25/1 öppnar upp idrottshallarna, dock med begränsningar i hur många personer man får vara samtidigt.


KGF Styrelse har hela tiden försökt att varken göra mer eller mindre än vad förbund och myndigheter föreskriver, de är experterna på Coronaviruset och vi väljer att lyssna till dem. Därför har vi nu beslutat att vi startar vårterminen från måndagen den 25/1, något som säkert glädjer många av våra aktiva som längtat att komma igång efter ett alldeles för långt jullov.


Dock är det en del nya regler som vi måste förhålla oss till och vi behöver helgen för att förbereda oss innan vi kan meddela grupperna deras träningstider och startdatum. Mer om reglerna kan ni läsa här, men det gäller bla åldersgränser och maxantal personer i lokalerna.


Under helgen eller i början på nästa vecka kommer ni få information vad som gäller för just dig eller ditt barn genom ett mail från gruppens huvudledare.


För att få börja träna måste medlemsavgiften 2021 vara betald. När det gäller träningsavgift avvaktar vi ytterligare något med att skicka ut dessa fakturor. Vi får helt enkelt se i vilken omfattning vi kan erbjuda träning nu under våren och låta avgiften återspegla detta. Terminsstarten påverkar ångerrätten vilket vi beskrivit här. Vi rullar också igång med gruppernas städning av våra lokaler på Rosenholm enligt städschema.


Givetvis kommer det vara stort fokus på åtgärder för att minska smittspridning nu när vi drar igång igen. Vi har levt med de här reglerna sedan i våras och de börjar kännas naturliga för både ledare och aktiva. Läs mer om föreningens rutiner för minskad smittspridning på vår Covid-sida som vi håller uppdaterad med det senaste.


Varmt välkomna till en ny härlig termin med KGF!


Mvh Styrelsen

info@karlskronagf.se

Extra årsmöte

  • 13 jan 2021
Styrelsen KGF kallar till extra årsmöte måndagen den 25 januari kl 19.00.Mötet genomförs online via Teams. Anmälan senast 2021-01-23 via info@karlskronagf.se 
Detta extra årsmöte har endast två punkter på ärendelistan:
  • Val av en valberedning då föreningen för närvarande saknar en sådan. Detta behöver vara klart innan ordinarie årsmöte.
  • Styrelsen föreslår en anpassning av föreningens stadgar så att dessa harmoniera bättre med Riksidrottsförbundets stadgemall för idrottsrörelsen. Ändringen medför bl.a en anpassning av ålder för rösträtt där styrelsen föreslår en sänkning till 12 år för att öka möjligheterna för våra medlemmar att delta i föreningens beslutsprocess.
MötesunderlagKallelse till extra årsmöte 2021
Föreningens nuvarande stadgar
Förslag till nya stadgarUnderlag till förslag om stadgeändring
Ordinarie årsmöte genomförs 2021-03-21. Separat kallelse kommer i februari.

Information inför vårterminen

  • 12 jan 2021
Det är givetvis många av er som undrar när träningen ska komma igång igen efter juluppehållet. Utifrån nuvarande coronaregler och kommunens beslut att stänga alla idrottshallar kan vi tyvärr inte träna inomhus förrän tidigast den 25 januari. Just nu är det väldigt osäkert vad som kommer hända därefter. Kanske blir det en förlängning av stängningen, eller så blir det regler mer liknande de som gäller för gym enligt den nya pandemilagen. Vi får helt enkelt vänta och se.
Därför väljer vi att avvakta med att fakturera träningsavgiften VT-21. Hur stor träningsavgiften blir beror på när, hur och i vilken omfattning vi kan erbjuda träning den här terminen. Detta ber vi få återkomma om.

I veckan kommer däremot befintliga medlemmar få en faktura för medlemsavgift 2021. Genom att betala blir personen den avser fullvärdig medlem 2021 och behåller platsen i de träningsgrupper hen tillhör. Medlemmen får fortsatt information från oss om hur och när vi kan börja träna igen när coronarestriktionerna så medger.
Vill du avstå din plats eller har andra frågor rörande medlemskapet, ta kontakt med oss via info@karlskronagf.se. Om inte medlemsavgiften betalas uppfattar vi det som att ni inte längre vill vara medlemmar i föreningen och platsen går till någon av alla de barn som väntar. 

Styrelsen KGF