Nu kör vi igång vårterminen!

  • 23 jan 2021
I torsdags tog Regeringen beslutet att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för de födda 2005 eller senare, både inomhus som utomhus, ska kunna hålla öppet. Man säger att motion är viktigt för folkhälsan och träning är en prioriterad verksamhet även under pandemin, särskilt för barn och unga.

Karlskrona kommun följde upp med att de från måndag den 25/1 öppnar upp idrottshallarna, dock med begränsningar i hur många personer man får vara samtidigt.


KGF Styrelse har hela tiden försökt att varken göra mer eller mindre än vad förbund och myndigheter föreskriver, de är experterna på Coronaviruset och vi väljer att lyssna till dem. Därför har vi nu beslutat att vi startar vårterminen från måndagen den 25/1, något som säkert glädjer många av våra aktiva som längtat att komma igång efter ett alldeles för långt jullov.


Dock är det en del nya regler som vi måste förhålla oss till och vi behöver helgen för att förbereda oss innan vi kan meddela grupperna deras träningstider och startdatum. Mer om reglerna kan ni läsa här, men det gäller bla åldersgränser och maxantal personer i lokalerna.


Under helgen eller i början på nästa vecka kommer ni få information vad som gäller för just dig eller ditt barn genom ett mail från gruppens huvudledare.


För att få börja träna måste medlemsavgiften 2021 vara betald. När det gäller träningsavgift avvaktar vi ytterligare något med att skicka ut dessa fakturor. Vi får helt enkelt se i vilken omfattning vi kan erbjuda träning nu under våren och låta avgiften återspegla detta. Terminsstarten påverkar ångerrätten vilket vi beskrivit här. Vi rullar också igång med gruppernas städning av våra lokaler på Rosenholm enligt städschema.


Givetvis kommer det vara stort fokus på åtgärder för att minska smittspridning nu när vi drar igång igen. Vi har levt med de här reglerna sedan i våras och de börjar kännas naturliga för både ledare och aktiva. Läs mer om föreningens rutiner för minskad smittspridning på vår Covid-sida som vi håller uppdaterad med det senaste.


Varmt välkomna till en ny härlig termin med KGF!


Mvh Styrelsen

info@karlskronagf.se