Snart sommar, men KGF tävlar vidare!

  • 5 jun 2022

image: Snart sommar, men KGF tävlar vidare!

Även om de flesta träningsgrupper i föreningen redan har, eller inom kort ska avsluta vårterminen återstår några tävlingar. Den här strålande pingsthelgen har vi iväg lag på både Rikstrean och regiontävling i DMT och trampolin.

Det är Junior/senior Dam med Jimmy i spetsen som mitt i studentförberedelser och slutprov kröner terminens tävlande med ett deltagande på den nationella truppgymnastiktävlingen Rikstrean i Eskilstuna. 

Det blev ingen finalplats för laget, men en fin placering bland de 33 startande lagen efter ett mycket väl utfört fristående.

Även vår trampolintävlingsgrupp som Adam leder avslutar terminen med tävlande under pingstafton. De styrde bilen mot den regiontävling som FK Tor arrangerar i Stenhag i mellanskåne. Det blev storslam för KGF med medaljer i både DMT och syncro trampolin

Nu återstår bara tävlande för Ungdomstruppen 3 som laddar med full fart inför Ungdoms SM i Truppgymnastik. Tävlingen USM avgörs nästa helg i Haninge, Stockholm med 32 lag i damklassen där KGF deltar. Det är USM-premiär för alla tjejerna i laget, men de tävlade tillsammans för bara några veckor sedan på Rikstvåan i Järfälla med fint resultat.

Efter USM är det dags att summera vårens tävlingar och det vi redan nu kan säga är att det är himla roligt att vara igång igen efter pandemiåren. Både att skicka iväg lag på regionala och nationella tävlingar, men också att arrangera tävlingar lokalt där vi både får visa upp vår fina stad för tillresta, men också erbjuda anhöriga fin gymnastik på hemmaplan.

Bra jobbat alla gymnaster och lycka till med återstående tävling!