Tävlingssäsongen är igång

  • 25 okt 2022

image: Tävlingssäsongen är igång

Tävlingssäsongen har dragit igång och redan nu har föreningens lag presterat fina resultat.

När rusk och mörker sänker sig över oss fylls istället våra tävlingsgymnaster med energi och glädje då höstens tävlingarna står för dörren. Redan nu har vi haft iväg lag på både riks- och regionala tävlingar och det kommer fortsätta så hela hösten.

I mitten på oktober var truppgymnasterna i Ungdomstruppen F2 iväg på Riksfyran i Wärmdö utanför Stockholm. Med sig hem tog de en fin silverpeng efter en fantastiskt väl genomförd tävling i tuff konkurrens med lag från hela Sverige. Ledarna Frida och Karolin berättar att gymnasterna överträffade sig själva och att silvret blev ett fint kvitto på satsningen på en högre nivå efter fjolårets seger på den något lägre klassade tävlingen Riksfemman.

Även lag från de något yngre Miniortrupperna har varit iväg på tävling. Det var F10A och F12A som tog bussen till den regionala grentävlingen Sydosttrampetten i Huskvarna förra helgen. De åkte sedan hem uppfyllda, nöjda men väldigt trötta efter en heldag i en något för liten tävlingslokal.

 

Tävlingssäsongen fortsätter med flera tävlingar och fin KGF-representation hela hösten:

2022-11-12, Riksettan mix, Göteborg (Junior 3)

2022-11-19, Sydostmästerskapen 3-6, Växjö (F11B, F10A, Ungdom M1, Ungdom F2)

2022-12-03, Rikstrean, Borås (Junior 2)

2022-12-03, Sydostmästerskapen 7-9, Karlskrona (Flertalet grupper)

2022-12-10, JSM/Rikstvåan dam, Eskilstuna (Junior 3, Ungdom F3)

Till alla våra tävlingar åker vi tryggt och säkert tillsammans med vår sponsor Trossö buss.

Sydostmästerskapen nivå 7-9 är en regiontävling som vi står värd för åt Gymnastikförbundet Sydost. Det är en tävlingsnivå som lockar de allra yngsta gymnasterna och där i princip alla våra truppgymnaster 7-13 år kommer delta.

För föreningen blir detta höstens stora arrangemang och ett fint tillfälle för de som ännu inte börjat tävla att komma och titta på hur man tävlar i truppgymnastik. Tävlingen genomförs i Brinova Arena och pågår hela lördagen den 3/12. Entre 60kr, men gratis t.o.m. 15 år.