Fina tävlingsframgångar i Växjö

  • 20 nov 2022

image: Fina tävlingsframgångar i Växjö

KGF skickade hela 8 lag till Sydostmästerskapen i Växjö och vi fick tre guld, två silver och en massa fina tävlingsresultat med oss hem!

När hösten snabbt slog om till vinter och snön föll ymnigt fyllde vi tre bussar med gymnaster redo för tävling. Det var dags att åka till Växjö för att göra upp i Sydostmästerskapen i truppgymnastik nivå 3-6, vilket innebär lite svårare tävlingskrav och tuffare motstånd. Vår förening hade lag med på samtliga nivåer utom den högsta, nivå 3 då våra grupper lämpade för den nivån istället gör sig redo för höstens rikstävlingar.

Nivå 4 vanns med god marginal av vårt lag från Ungdomstruppen 2 vilka tidigare i höstas tog silver på Riksfyran i Stockholm. De här gymnasterna är riktiga stjärnor och helt klart redo för ännu tuffare utmaningar!

I Nivå 5 kom ett lag från våra miniorer födda 2010 på fin silverplats efter hemmafavoriterna från Dackegymnasterna.

I nivå 6, som var delad i en förmiddags- och eftermiddagspool (omgång), lyckades KGF knipa två guld, ett silver och dessutom ytterligare 3 lag som gjorde en superfin tävling, vissa av dem för första gången på denna tuffare tävlingsnivå. Nivå 6 ställer ju krav på bla frivolt på trampett samt flickis och handvolt där tumblinggolv används istället för airtrack.

Det var ett nöjt gäng som gled hem i bussarna senare på dagen och jag har hört att det firades på söndagens träningar på Rosenholm, som såklart absolut inte kunde ställas in utav dessa dedikerade gymnaster.

När vi som igår skickar drygt 120 gymnaster och ledare på tävlingsresor känns det tryggt att veta att vår sponsor Trossö Buss alltid transporterar oss trafiksäkert med moderna långfärdsbussar framförda av erfarna chaufförer. 

Nu återstår några rikstävlingar, samt den stora tävlingen för våra yngre gymnaster, Sydostmästerskapet nivå 7-9 som vi själva arrangerar i Brinova Arena 

2022-12-03, Rikstrean, Borås (Junior 2)
2022-12-03, Sydostmästerskapen 7-9, Karlskrona (Flertalet grupper)
2022-12-10, JSM/Rikstvåan dam, Eskilstuna (Junior 3, Ungdom F3)
 
Efter den här helgen är jag säker på att vi har fler fina tävlingsframgångar att vänta!
/Daniel