JSM GULD!

  • 12 dec 2022

image: JSM GULD!

Karlskrona GF ställde upp med ett mixlag när Juniormästerskapen i truppgymnastik avgjordes i Eskilstuna i helgen. Laget vann stort trots en tuff start.

Detta JSM är pga pandemin det första som arrangeras sedan 2019 och för nästan alla i laget var det första JSM som de ställde upp i. Detta medförde att det var ett okänt motstånd, en stor uppbyggd förväntan från alla inblandade och sen väldigt mycket känslor när tävlingen genomfördes. Det senare beroende på en viss dramatik som utspelade sig precis före finalen.

En av tjejerna ramlade tyvärr illa på tumbling-förträningen och skadade då armen. Lagkamraterna fick då hoppa in och täcka upp på de varv och redskap hon egentligen skulle köra så att de blev fulltaliga (5 killar och 5 tjejer på alla redskap). Trots denna, för laget omskakande uppladdning, lyckades de överträffa sig själva och leverera höga poäng i alla tre grenar.

Det här juniorlaget tränar tillsammans i vår Juniortrupp där även några andra äldre gymnaster ingår, men vilka pga ålder inte fick ställa upp i just den här tävlingen. Några i laget tränar också tillsammans på skoltid med föreningens tränare då de går NIU, nationell idrottsutbildning på gymnasieskolorna i Karlskrona. Där finns några gymnaster vilka flyttat till Karlskrona för att plugga, träna och tävla gymnastik med Karlskrona GF. Därför är det viktigt att föreningen fortsätter att utmärka sig och leverera på absolut högsta juniornivå.

 

Under tävlingshelgen i Eskilstuna avgjordes även tävlingen Rikstvåan, där Ungdomstruppen 3 deltog. Laget, bestående av tjejer i åldrarna 13-15 år, hade som mål att ta sig till finalen där 8 av totalt 19 tävlande lag får plats. Detta mål uppfylldes med marginal då tjejerna placerade sig på en sjundeplats efter en fint genomförd tävling.

I finalen testade ungdomslaget på lite svårare övningsserier, men motståndet var för tufft och åttondeplatsen blev deras. En fantastisk prestation och ytterligare en av höstens fina tävlingsresultat på riksnivå för Karlskrona GF.

Gymnasterna i ungdoms- och juniorlagen är alla stora förebilder för föreningens yngre gymnaster och flera av de som tävlade i Eskilstuna är till vardags ledare för barn som siktar på att bli lika duktiga som sina äldre idoler.