Terminsstart VT-23

  • 12 jan 2023

Varmt välkomna tillbaka till en ny termin med Karlskrona GF! Föreningens huvudtränare William och ordförande Daniel ger här lite information och presenterar några nyheter inför 2023.

Helgen v02 drar vi igång vårterminen för de flesta av våra grupper och vi hälsar alla våra gamla aktiva välkomna tillbaka och nya varmt välkomna till föreningen!

Terminen sträcker sig från skolstartsveckan och ända fram till helgen innan skolavslutningen med träningsuppehåll under sport- och påsklov. Vi bygger vår verksamhet på våra fantastiska ungdomsledare Att ha ledare som också är aktiva själva är en styrka, men det leder till att vi ibland behöver ställa in träning då de tävlar och utbildar sig. Detta meddelas i god tid och kompenseras av våra låga träningsavgifter relativt hur lång terminen är.

Vår anställde huvudtränare William Karlsson kommer, förutom att träna våra äldsta tävlingsgymnaster, även röra sig i alla våra grupper för att tillsammans med ledarna lyfta träningen till nya höjder. William, som är gammal KGF-gymnast och tävlat för landslaget vid EM i truppgymnastik 2018, utbildar och inspirerar och är en stor tillgång för både aktiva och ledare.

Vi är en tävlingsinriktad förening och även om 2022 års tävlingsframgångar känns oslagbara så siktar vi ändå mot en vår fylld av spännande tävlingar. Våra yngre truppgymnaster kommer den här våren att resa över dagen en regional tävling. Ledarna återkommer längre fram angående tid/plats. Vi själva arrangerar i början på maj ett mästerskap för de lite äldre gymnasterna som tävlar på nivå 3-6. Även våra cheerleaders kommer tävla med siktet inställt på DM i mars.

Det som kröner terminen är ju vår stora våruppvisning. Hela föreningen samlas första helgen i juni för att avsluta terminen och visa upp hela vår bredd och spets för släkt och vänner .

En nyhet den här terminen är att vi kommer introducera Gymnastikmärket för våra yngsta gymnaster i Knatte och Förtrupp som avslutar terminen med märkestagning.

En annan nyhet är att vi byter ordförande vid årsmötet i mars. Då avgår Daniel och lämnar över ledarskapet till någon ny. Vi behöver därför era förslag på drivna och intresserade personer som vill fortsätta utveckla den här fantastiska föreningen.

Vi ses i gympahallen!