Föreläsning - Den hållbara gymnasten

  • 22 feb 2023

image: Föreläsning - Den hållbara gymnasten

I anslutning till årsmötet som genomförs söndagen den 19/3 vill vi bjuda in alla aktiva och föräldrar till en föreläsning på temat Den hållbara gymnasten - med maten och det mentala i fokus.

Föreläsare är dietist Emma Martner och mental coach Johannes Jönsson.

Maten är en viktig del av helhet för att kunna orka och prestera på träning och tävling och samtidigt må bra. Vårt mående påverkas också av våra tankar, hur vi pratar med oss själva och med varandra. Mentala faktorer kan utmana vårt ätande och tvärtom. Vi vill ge dig verktyg för att skapa en hållbar idrottare och individ.

Föreläsningen kommer  bland annat ta upp:

  • Vad händer om vi äter för lite?
  • Hur får vi till bra mat i praktiken?
  • Hur skapar vi psykologisk trygghet?
  • Hur hittar vi ett bra förhållningssätt till maten och till oss själva?
  • Prestera – utifrån dig
  • Samspelet mellan maten och mentala aspekter
  • Att våga be om hjälp

 

Emma Martner är legitimerad dietist med bred erfarenhet av idrottsnutrition - mat för träning. Emma brinner för att göra bra mat enkelt och att sprida budskap om matglädje och träningslära på ett praktiskt och inspirerande sätt.

 

Johannes Jönsson, mental coach och före detta professionell ishockeyspelare med erfarenheter från alla nivåer från ungdomsidrott till SHL. Johannes har verktygslådan som hjälper individen att handskas och växa med sina mentala utmaningar, utifrån dess nuläge och förutsättningar.

 

Oavsett om du är gymnast, cheerleader, parkourutövare, ledare eller idrottsförälder så är du hjärtlig välkommen. Till anmälan

Föreläsningen genomförs i Friståendesalen på Rosenholm kl 14.30-16.00. Direkt efter föreläsningen är ni välkomna att delta i föreningens årsmöte kl 16.00 - 17.30, även det i Friståendesalen. 

Vid årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, går vi igenom hur styrelsen skött föreningens verksamhet och ekonomi föregående år. Vi beslutar även hur föreningen ska styras det kommande året genom budget och verksamhetsplan samt genom att välja en styrelse.