JSM Silver!

  • 11 dec 2023

image: JSM Silver!

Karlskrona GF tog i helgen silver på Junior SM i truppgymnastik som avgjordes i Ängelholm.

Karlskrona gymnastikförening ställde upp med ett mixlag, dvs ett lag bestående av lika många killar som tjejer, alla mellan 15-18år

Förr året tog Karlskrona guld vid samma tävling, men i år var det några fler lag och lite tuffare motstånd vilket gjorde att det trots en höjning av övningssvårighet och poäng inte räckte lika långt. Det visar dock att Karlskrona håller en jämn högstanivå och definitivt tillhör yttersta eliten i svensk truppgymnastik. I december 2024 kommer Karlskrona GF vara arrangör för JSM och då hoppas vi givetvis kunna visa hemmapubliken i Brinova arena ännu en fin placering.

Det här Karlskronalaget tränar tillsammans i vår Juniortrupp där även flera äldre gymnaster ingår, vilka pga ålder inte fick ställa upp i just den här tävlingen. Några av de tävlande gymnasterna tränar också tillsammans på skoltid med föreningens tränare då de går NIU, nationell idrottsutbildning på gymnasieskolorna i Karlskrona. Där finns dessutom gymnaster vilka flyttat till Karlskrona för att plugga, träna och tävla gymnastik med Karlskrona GF.

Under hösten har Karlskrona GF även levererat andra fina tävlingsresultat, med bla guld och brons på rikstvåan i Västerås och fina placeringar vid de nationella och regionala tävlingar som våra yngre truppgymnaster ställt upp i. Föreningen har under hösten haft 550 gymnaster i åldrarna 7-23 år deltagande i 8 olika tävlingar. Fantastiskt bra jobbat allihop!